終於忍吾住去左睇醫生...

CccHT
|
幾日前開始喉嚨痛 已經灌水食生果 飲鹽水
但早兩日仲洗埋鼻水 打哂黑次咁
本身諗住吾發燒都吾會去睇醫生
但尋日冇啦啦開始頭痛同發燒
最後 今朝仲胃痛同嘔
我怕感冒菌入腸 結果只好硬著頭皮去睇醫生
我一路食藥 一路同bb講 "乖 吾好有事 媽媽食2次藥 好反D就吾會食"
雖然D藥係大肚可以食 但始終個心會吾安落...

ek0509
|

應該冇事既 放心
我之前都病左 直接去番產科醫生度睇
點知佢d藥比我平時睇既醫生仲見效 1晚已經好番 (當然因為又走去照下 貴好多)
k92957
|
我兩次大肚都試過病睇醫生食藥,越係大肚我先越會去睇醫生食藥,仲要即刻去。宜家D病菌咁犀利,梗係快快脆脆睇醫生食藥好翻好過,如果唔係拖拖拖拖到無得拖D病菌唔知去左邊仲擔心個B~~
IvansweetHeart
|
快D食好返穩陣D,如果太嚴重大細都辛苦
肥虎虎
|
CccHT 發表於 19-3-14 15:44

其實一唔舒服就立即睇
祝你快d 好返
CccHT
|
k92957 發表於 19-3-14 15:53
我兩次大肚都試過病睇醫生食藥,越係大肚我先越會去睇醫生食藥,仲要即刻去。宜家D病菌咁犀利,梗係快快脆 ...

本身諗住睇中醫
但發埋燒就直接去左睇西醫 怕怕
CccHT
|
IvansweetHeart 發表於 19-3-14 15:59
快D食好返穩陣D,如果太嚴重大細都辛苦

早知第一日起就去睇
依家係勁辛苦
CccHT
|
肥虎虎 發表於 19-3-14 16:02
其實一唔舒服就立即睇
祝你快d 好返

謝謝
CccHT
|
ek0509 發表於 19-3-14 15:51
應該冇事既 放心
我之前都病左 直接去番產科醫生度睇
點知佢d藥比我平時睇既醫生仲見效 1晚已經好番 (當然 ...

我去左睇普通診所...
佢話食吾好先再反產科到睇
因為佢吾敢開太多藥

GCHK
|
我覺得可以放心食,快D好番亞
CccHT
|
GCHK 發表於 19-3-14 22:46
我覺得可以放心食,快D好番亞

我都希望可以快d好
大肚病真係好辛苦
Charcoalbean
|
CccHT 發表於 19-3-14 15:44

唔使擔心,醫生知你有左開嘅一定安全,我第一胎睇過幾次醫生,食過幾次抗生素都無事,BB好健康,第二胎都睇過一次醫生,你放心啦
CccHT
|
Charcoalbean 發表於 19-3-15 10:33
唔使擔心,醫生知你有左開嘅一定安全,我第一胎睇過幾次醫生,食過幾次抗生素都無事,BB好健康,第二胎都 ...

您咁講我都安心D
但最慘係冇胃口 怕bb吾夠營養
我依家成日摸住個肚 同bb講 "將就下 媽媽病左"
haha748494
|
如果唔舒服,死頂,對BB都系唔好,希望你快D好返喇。
GCHK
|
CccHT 發表於 19-3-15 09:06
我都希望可以快d好
大肚病真係好辛苦

明白,加油加油,多D休息