準媽媽的煩惱

Loklok0824
|
最近開始睇緊bb衫,但原來又分好多種
有長和尚袍,短和尚袍,跟住又有啲夾衣,長袍,蝴蝶衣,內衣。。。好多好多
著邊件先都唔知
冬天出生既bb應該要點樣著?同埋要買幾多先夠?
fi_ni1029
|
Loklok0824 發表於 19-3-14 18:04
有長和尚袍,短和尚袍,跟住又有啲夾衣,長袍,蝴蝶衣,內衣。。。好 ...

如果冬天先出生 唔洗咁快買住 ,男仔女仔(顏色上) 大碼 細碼都係未知之數
可以計畫下 自己有無人幫手洗衫?手洗定機洗(手洗,厚衫 可能兩日先乾) 呢啲都會影響究 竟要買幾多衫
EstrellaDamm
|
Loklok0824 發表於 19-3-14 18:04
有長和尚袍,短和尚袍,跟住又有啲夾衣,長袍,蝴蝶衣,內衣。。。好 ...

千祈唔好買/唔好買太多縛繩和尚袍!每次呢度有人問我都忍唔住再講。。。重要嘅嘢,講多幾次。

買U記長袖包 pat bodysuit 做底衫(我用機洗,抽濕機乾,就6至8件夠),外面著長袖連身包腳衫(瑪莎或 Mothercare 棉質一包幾件嗰啲)。可以再買兩件U記fleece連身包腳衫天氣凍/外出時著。初生會用包被,唔需要著太多。

BB 大細差別可以好大,香港買嘢容易,唔需要買過多。
Loklok0824
|
EstrellaDamm 發表於 19-3-14 19:25
千祈唔好買/唔好買太多縛繩和尚袍!每次呢度有人問我都忍唔住再講。。。重要嘅嘢,講多幾次。

買U記長袖 ...

唔買綁繩用啪鈕得唔得?會唔會方便啲?

EstrellaDamm
|
Loklok0824 發表於 19-3-14 19:28
唔買綁繩用啪鈕得唔得?會唔會方便啲?

我意思就係要買啪鈕的。

外衫則可以啪鈕或拉鏈。
Puddingmman
|
EstrellaDamm 發表於 19-3-14 19:25

買U記長袖 ...

好同意,我都無咩用和尚袍~
RubyYu07
|
我買得最多就係和尚服和長袍。
我要做媽媽
|
初生bb我覺得和尚袍唔錯亞。所以其實都係個人媽媽喜歡,你自己參考下
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-3-14 21:25
我買得最多就係和尚服和長袍。

我都係,我覺得和尚袍比較容易著
RubyYu07
|
GCHK 發表於 19-3-14 22:40
我都係,我覺得和尚袍比較容易著

而且又可以包住個肚仔
haha748494
|
回覆 RubyYu07 的帖子

系吖,我覺得NB用和尚袍最實用。
GCHK
|
RubyYu07 發表於 19-3-14 22:46
而且又可以包住個肚仔

對亞對亞,真係好方便,好實用
rainqb
|
回覆 Loklok0824 的帖子

(推介)孕婦女性必用產品
有隻好產品介紹(消毒護理陰道子官)女性私密處護理用品
黏膜消毒護理用品女性生殖系統健康與保養

有效預防及醫治婦科病(HPV,子官頸)

1) 2分鐘抑制各類微生物止痕癢,效用長達一天
2) 保持最佳酸鹼度,有效提升自我免疫力
3) 有效抑制精子活動(行房前2分鐘使用)
4) 有效收緊黏膜組織,排出生殖系統內的毒素
5)黏膜長期濕潤傷口難康復,凝膠能快速有效修補
6)滋潤生殖系統延媛早衰
這產品可幫助清通輸卵管,有助懷孕。
有助孕婦生產後清理陰道私密處的悪露,使孕婦身體快速回復健康。
有效預防及醫治婦科病念殊菌,HPV。
女性生殖系統健康與保養。

本產品已榮獲2018年香港醫學會認可產品
也榮獲最受醫護人員歡迎健康品牌大獎
也獲國際SGS認證
香港優質正印認證

如果子宮保養得好...所有都好...皮膚又靚
有意可PM 我