想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2/3 dd,28/2驗到綠d淺線,8/3到婦科再驗2條一樣深,當時流啡,流左3日左右變左小小流血(無端端滲小小出黎果種)無肚痛所以我無去睇醫生,原來約左醫生15/3返去再照,點知我13/3突然肚痛(m痛果種)去左急症入左院,醫生幫我照,乜都照唔到。抽血驗hcg得3百幾!14/3出院,16/3再返醫院抽血,屎忽痕自己再驗下,點知得返1深1淺(emoji)
請問下係化學懷孕定宮外孕多?好擔心宮外孕丫。之前2次停胎流產,今胎已經好小心(emoji)

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-15 12:07
2/3 dd,28/2驗到綠d淺線,8/3到婦科再驗2條一樣深,當時流啡,流左3日左右變左小小流血(無端端滲小小出黎 ...

你有無再抽血驗,或者...再照過...

大宅

Hello你好 發表於 19-3-15 12:20
你有無再抽血驗,或者...再照過...

14/3先抽完,所以要等16號再抽。13,14號都照過,都係無(emoji)

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-15 12:23
14/3先抽完,所以要等16號再抽。13,14號都照過,都係無(emoji)

今日你唯有等下...如果有唔舒服最好睇睇醫生...祝好。

複式洋房

睇下私家
唔好信曬政府醫生

別墅

siukuen_mak112 發表於 19-3-15 12:07
2/3 dd,28/2驗到綠d淺線,8/3到婦科再驗2條一樣深,當時流啡,流左3日左右變左小小流血(無端端滲小小出黎 ...

我1月嘅時候情況同你差唔多。我用綠D, clearblue都驗到中咗,驗到嘅時候係4w左右,book咗私家6w照心跳,點知照前兩日突然好m痛,流紅,似m到咁,即刻衝去婦科私家睇,醫生只係照到疑似胎囊,睇唔清楚。當時抽血HCG都有16xx, 兩日後再返去照,已經咩都睇唔到,抽血驗HCG得返200幾..... 醫生話係化學 :(

大宅

cstoto1708 發表於 19-3-18 10:02
我1月嘅時候情況同你差唔多。我用綠D, clearblue都驗到中咗,驗到嘅時候係4w左右,book咗私家6w照心跳,點 ...

(emoji)(emoji)我都係照之前2日肚痛,似m咁,之後入左院,第一抽血300幾,第2次抽血,唔知幾多,姑娘話有事先call我無事就等覆診。都唔知咩叫有事定無事去私家婦科照,都係乜都無
咁想問下你流血流左幾耐?加埋今次已經第三次,好擔心丫

別墅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 15:52
(emoji)(emoji)我都係照之前2日肚痛,似m咁,之後入左院,第一抽血300幾,第2次抽血,唔知幾多,姑娘話有 ...

我個日由lunch後m痛流血到夜晚都流緊,私家醫生開咗啲賀爾蒙藥俾我令子宮放鬆,唔好咁痛,但食咗都係痛到面容扭曲,要用暖包敷肚先好啲。第二朝就冇再流血,但有少少啡,淡紅色咁。斷斷續續一星期左右。醫生叫我自己係流紅後一星期驗孕,驗到negative 即係已經排咗出去,唔係宮外孕,等m到就再努力過。

加油!!!

大宅

cstoto1708 發表於 19-3-18 16:00
我個日由lunch後m痛流血到夜晚都流緊,私家醫生開咗啲賀爾蒙藥俾我令子宮放鬆,唔好咁痛,但食咗都係痛到 ...

我而加無肚痛(肚左2-3日),不過都有流血,量唔多,我隔日自己在家驗孕都係2條線(emoji)唔知想點

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 17:10
我而加無肚痛(肚左2-3日),不過都有流血,量唔多,我隔日自己在家驗孕都係2條線(emoji)唔知想點
...

今天冇去抽血咩?正常連續隔天抽血三次已經知道結果了。我親戚年前二天流血不止,一直住院 抽血等到初六都係流產了。

大宅

Cindy曾 發表於 19-3-18 17:40
今天冇去抽血咩?正常連續隔天抽血三次已經知道結果了。我親戚年前二天流血不止,一直住院 抽血等到初六都 ...

無抽了,醫院無打黎(emoji)打去問又叫我等覆診咁即係指數升定跌都唔知

別墅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 17:10
...

盡量卧床休息,希望保得住。加油呀!!

大宅

cstoto1708 發表於 19-3-18 17:47
盡量卧床休息,希望保得住。加油呀!!

希望係啦⋯好灰丫次次都空歡喜

大宅

Cindy曾 發表於 19-3-18 17:40
今天冇去抽血咩?正常連續隔天抽血三次已經知道結果了。我親戚年前二天流血不止,一直住院 抽血等到初六都 ...

剛剛醫院打來,第一次抽血hcg3百幾(14/3),第二次hcg389(16/3)即係點丫?懷疑宮外孕嗎?

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 22:10
剛剛醫院打來,第一次抽血hcg3百幾(14/3),第二次hcg389(16/3)即係點丫?懷疑宮外孕嗎?
...

第二次應該要有八百以上喔!翻倍唔夠,你冇睇開私家賽藥保胎嗎?

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 22:10
...

HCG冇1.66倍wo...咁長大唔到架

大宅

Cindy曾 發表於 19-3-18 22:12
第二次應該要有八百以上喔!翻倍唔夠,你冇睇開私家賽藥保胎嗎?

有睇私家,只比食嘅保胎藥。打針塞藥醫生唔建議喎唔知點解

大宅

cymc1987 發表於 19-3-18 22:13
HCG冇1.66倍wo...咁長大唔到架

知道,驚宮外孕丫

大宅

siukuen_mak112 發表於 19-3-18 22:18
知道,驚宮外孕丫

宮外孕你已經痛死了。唔會好地地係度等,

大宅

回覆 siukuen_mak112 的帖子

我去年情況同你差不多,由5w檢中左,到6w照仲未見到,驗hcg只有200左右,我都不斷問醫生會唔會宮外,但醫生答唔到。至7w左右開始流啡,期間已驗左3次hcg,但都冇翻陪,只係上升小小,至快8w時,突然流血,2日到自己排左出來。明白等待的過程真的很辛苦。

首頁

尾頁

跳至