懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

kei_lovelife 發表於 19-3-15 13:48
我而家8w,除左6週前胸漲外,到而家有時會輕微腹痛,完全冇嘔過。
我照到有心跳開始,症狀已經減緩,我反而 ...

我已經去到孕期尾都無嘔過

複式洋房

我26週,未嘔過,食得瞓得。唔知係咪因為我有之前食住中藥調理身體,所以依家冇嘔過

大宅

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

我會胃脹脹咁, 但又唔係嘔

大宅

真系揾到隊友,我依家十週,除左早上起身幹嘔訓覺前有時候反胃幹嘔或者聞到D味會幹嘔,有時候少少無胃口,完全無嘔過任何嘢出黎,食得訓得,我frd話第七週開始黎料,我都做好心裡準備,出街帶定個膠帶係身以防萬一,點知都依家十週都無用過,我見各個媽咪都有嘔,點解我無,成日提心吊膽BB仲係唔係到,點解我無嘔,成日疑神疑鬼好難過啊(emoji)我有提前大半個月食葉酸,個葉酸含有維他命B,書上話VB可以緩解孕嘔,唔知係唔係,或者我有之前大半年都有keep住打羽毛球有運動,唔知係唔係因為咁樣無咩嘔,有D媽咪又話孕中期先來嘔,我都有D驚

子爵府

回覆樓主:

2胎都冇嘔過,食得訓得

複式洋房

我當時懷孕由6wk 知道嗰一刻直到生都無乜一般人有既症狀。同事仲話我行得快,完全唔似有症。

大宅

kei_lovelife 發表於 19-3-15 13:48
我而家8w,除左6週前胸漲外,到而家有時會輕微腹痛,完全冇嘔過。

我都覺得好唔真實,我冇嘔,最多都係有胃氣,宜家9w

複式洋房

大仔第一胎無嘔過,只係無胃口,不過好鍾意食酸,仲要係完隻檸檬咁咬,依家陀緊第二胎,都係無嘔,不過辛苦過第一胎,因為依家15週,依然想作嘔,依然無胃口,勁辛苦,只係想飲水

別墅

我自己有嘔, 身邊朋友完全無事.. 每個人身體都唔同

複式洋房

而家差唔多34週 無嘔過
只係bb開始大呢排會頂住胃唔舒服
食唔到好多野

大宅

我都無嘔過 不過10W左右開始胃頂頂 頂到16W左右

複式洋房

個個人都唔同
我就陀咁耐淨係嘔過一次!
果一次仲要係扣喉先嘔得出
其餘都係作嘔多
16w後就無事了

禁止訪問

回覆樓主:

洋房

完全冇嘔過。宜家18週,有D朋友同我週數差唔多嘅周身不舒服,我亦冇。可能都有D關以前一直有做瑜伽事,個人會輕松D。
大家好,我是新加入的亲子会员Chris

別墅

9w 冇嘔過
我都係做開運動(emoji)(emoji)
我既症狀係個胸脹痛
每朝捏下自己個波覺得痛就踏實啲(emoji)

伯爵府

我冇嘔吐過,但初步期有時有小小作嘔

大宅

我懷孕38週幾到bb出世都無嘔過吖

別墅

我好好彩只有小小嘔心的感覺,同埋全個孕期都冇乜胃口,但到生都唔洗嘔。傻豬,陀BB唔一定要嘔架!

大宅

回覆 siudimsum 的帖子

我有左到宜家20w都無嘔過,孕初期除左個人比較嗜睡之外,胃口無乜影響,我都曾經以為自己唔正常~最好笑係初頭有左自己唔知道,仲鬼死咁好胃口,係咁食水煮魚、冬陰功之類,後來知道有,好擔心影響到bb。

無嘔無唔舒服既副作用就係肥得好快~要做多啲運動同控制一下自己既食慾😜

大宅

成個孕期都冇嘔
只係第二三個月有時想嘔
一過左三個月就冇哂作嘔感覺
到催生嗰陣先有番

首頁

尾頁

跳至