親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

alfred.tse 發表於 19-3-15 18:24
上兩日岩岩租左架7人車,共9日,今天暑假,BNE, 要坐5分鐘shuttle, HKD 1900,經 skyscanner book
...

連其他保險嗎?thx

大宅

02413124 發表於 19-3-15 19:51
連其他保險嗎?thx

連基本保險

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-15 16:36
係Nissan x-trail呀,你好勁呀

佢本身係7人車當5人車用,所以最後一排先放在咁多行李

7人當5人?即係租時寫5 seater但其實最後一排可以開黎坐人?如果無行李時可以坐最後個排?我依家都頭痛緊租車問題。我地4大1細,我老公想租7seater舒服d但我覺得貴好多,唔抵。而且有行李時其實都坐唔到最後個排。

子爵府

滑蛋河 發表於 19-3-17 16:43
7人當5人?即係租時寫5 seater但其實最後一排可以開黎坐人?如果無行李時可以坐最後個排?我依家都頭痛緊 ...

其實多80usd 5日

wcpcelia    發表於 19-3-17 19:49

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

7人當5人?即係租時寫5 seater但其實最後一排可以開黎坐人?如果無行李時可以坐最後個排?我依家都頭痛緊 ...

nissan x-trail本身係7人車,但租車公司寫只能坐5人,我一拎車最後一排已疊埋,我又冇試過冇行李時拉開最後2個位睇下

我地3大2小,小朋友都唔細,坐得好鬆動,c6話架車好好揸

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

4大1小租5人車點放行李?

珍珠宮

我覺得澳洲租車最貴係保險,一日全保的價錢差不多等於一日租車價錢

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-17 17:12
4大1小租5人車點放行李?

普通房車一定唔得所以我會租suv。但其實租5人suv同7人suv係一樣嘅,因為最後一排都係要收埋放行李,中間要坐兩大一細。分別只係無行李時可以開埋最後一排黎坐舒服d。我本來打算租toyota klugen 7 seater,只係剛好見到依個post,見你架車都好大放到晒我所有行李所以問下,因為我見租8日計依架車平差唔多HKD2000。

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-17 17:22
我覺得澳洲租車最貴係保險,一日全保的價錢差不多等於一日租車價錢

同埋7人車選擇好少。我地平時去日本如果4大1細都會租serena個類,澳洲搵唔到依d車租。

珍珠宮

滑蛋河 發表於 19-3-17 21:00
普通房車一定唔得所以我會租suv。但其實租5人suv同7人suv係一樣嘅,因為最後一排都係要收埋放行李,中間要 ...

我d行李分別係 30, 28, 26, 20,20 吋再加一個大hand carry,好似仲有一兩個hand carry在前排,執下執下都勉強可以

複式洋房

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-17 21:12

我d行李分別係 30, 28, 26, 20,20 吋再加一個大hand carry ...

我行李應該係30,26,26,24。回程可能加兩個hand carry。我見到budget 租x-trail 8日只係$1800,個價錢算幾抵,我暫時hold左先,但其實我老公就唔想嘅,佢驚坐得唔舒服。反正仲有時間我再慢慢研究下,或者遲d 其它公司有promotion再換

大宅

Lqueenie 發表於 19-3-17 17:22

我都睇緊
Hertz 全保$4x 一日
但如果不買全保,一有意外就(emoji)
是否大家也會買的

小朋友car seat 也要$80
(人地日本car seat $1000 yen jar !)

珍珠宮

bibibi1234 發表於 19-3-18 01:14

我都睇緊
Hertz 全保$4x 一日

hertz有會員價,又經常有租幾日免1日的promo

唔買全包的話,萬一有咩事就賠得金

我在墨爾本租另一公司,包全保

珍珠宮

滑蛋河 發表於 19-3-17 22:59

我行李應該係30,26,26,24。回程可能加兩個hand carry。我 ...

我地覺得就算迫都係來回機場2程車,hold住先再慢慢考慮

男爵府

Lqueenie 發表於 19-3-18 07:45
我地覺得就算迫都係來回機場2程車,hold住先再慢慢考慮

我都係咁諗

大宅

請問澳洲規定幾多歲以下一定要坐 car seat ?

子爵府

回覆 bibibi1234 的帖子

所以我最後簡BUDGET,因我要租3個CARSEAT,好似HKD$2XX each

大宅

我們一家四大兩細,細是6歲男孩,我們打算租Benz GLA180,或Landrover,兩大行李26寸,大家有什麼意見?

子爵府

回覆 AS1210 的帖子

7歲唔洗

首頁

尾頁

跳至