想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好開心無跌反升 ,上年4月得1.03,今日出報告有2,升左差不多一倍~寄望下一次ivf都有好結果~

大宅

請問你食左咩/做左咩另AMH 升返?

大宅

bluesky903 發表於 19-3-15 16:44
請問你食左咩/做左咩另AMH 升返?

上年食左3個月coq10,同9個月鈣片同葉酸,一星期至少4次做30分鐘運動。

今年睇左1個月中醫,食左1個月呢4樣,coq10、女性綜合維他命、白藜蘆醇同聖潔莓。因為我黃體期短,所以特別食聖潔莓,正常就唔使食呢樣。運動都係同上~

大宅

露比比 發表於 19-3-15 17:04
上年食左3個月coq10,同9個月鈣片同葉酸,一星期至少4次做30分鐘運動。

今年睇左1個月中醫,食左1個月呢4 ...

謝謝

男爵府

想問下你黄體期短係指幾多日啊?因為我排卵後等12日會m到,我都驚自己黄體期過短啊,因為以前係排卵後第14日先黎m架,依家早左2日

大宅

jarjarjar 發表於 19-3-16 17:45
想問下你黄體期短係指幾多日啊?因為我排卵後等12日會m到,我都驚自己黄體期過短啊,因為以前係排卵後第14 ...

我經期好無規則,但有幾個月係隔23~25日就嚟~甘所以我覺得自己黃體期短~

男爵府

露比比 發表於 19-3-16 18:24
我經期好無規則,但有幾個月係隔23~25日就嚟~甘所以我覺得自己黃體期短~
...

哦,但我上網睇,黃體短係指排後好快m到架

洋房

露比比 發表於 19-3-15 16:37
好開心無跌反升 ,上年4月得1.03,今日出報告有2,升左差不多一倍~寄望下一次ivf都有好結果~
...

我覺得運動係好有幫助的

大宅

想問樓主食邊隻COQ10?同食幾多份量?

大宅

c8008617 發表於 19-3-16 22:34
我覺得運動係好有幫助的

我都覺有好大關係,所以逼c6做多d運動,等身體好d

大宅

史迪女1231 發表於 19-3-16 22:48
想問樓主食邊隻COQ10?同食幾多份量?

上年係食Asahi coq10 還原型 90mg,呢個係日本藥妝店買~

今年就係hktv mall買Dhc Coq10 還原型 110mg~

大宅

露比比 發表於 19-3-16 22:55
上年係食Asahi coq10 還原型 90mg,呢個係日本藥妝店買~

今年就係hktv mall買Dhc Coq10 還原型 110mg~

還原型的Q10, 比一般的Q10更具強效的抗氧化功能及更易吸收架~

別墅

請問可唔可以提供係食咩牌子?因為自己都唔知邊隻呀,麻煩哂

大宅

回覆 露比比 的帖子

唔該晒吖!我自己食緊森下仁丹還元型

大宅

ilovebaba 發表於 19-3-17 10:09
請問可唔可以提供係食咩牌子?因為自己都唔知邊隻呀,麻煩哂

上年
Asahi coq10 90mg
Gnc Folic Acid 400mg
Catalo Calcium with vitamins C

今年
Dhc Coq10 110mg
Gnc women’s ultra mega
Gnc Resveratrol 500mg(白藜蘆醇)
Doctor choice wombcare(chaste berry聖潔莓) 300mg

Gnc俾$60就有 join會員,買野有8折會抵d~去專門店or 萬寧都用得~btw白藜蘆醇有好強抗氧化功效對養卵幾好架,所以會貴d~

大宅

史迪女1231 發表於 19-3-17 10:33
回覆 露比比 的帖子

唔該晒吖!我自己食緊森下仁丹還元型

呢個牌子幾好吖,葉翠翠都推薦食

大宅

露比比 發表於 19-3-17 10:57
上年

請教下還完型q10
英文會點寫
我食緊gnc 但唔知係唔係還完型

侯爵府

露比比 發表於 19-3-17 10:57
上年

我 am h都升咗, 有食q10, 有冇去hong Kong TV mall格下價錢

侯爵府

露比比 發表於 19-3-15 16:37
...

amh 只能夠代表數目,但係代表唔到質素

大宅

yhyeung 發表於 19-3-17 12:41
請教下還完型q10
英文會點寫
我食緊gnc 但唔知係唔係還完型

Ubiquinol CoQH

我之前都買錯左普通Q10食

首頁

尾頁

跳至