寂寞的心

ElsaTsang
|
我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放工, 才回家開開心心做法飯,我本來有一個好好嘅二十年嘅朋友 但最近 佢要湊孫, 唔再理我😑 我好唔舒服好唔開心, 又唔知搵乜嘢人傾計好, 有時發覺個口真係會臭😭
小傑媽媽
|
ElsaTsang 發表於 19-3-15 17:41
我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放 ...

聽到你既遭遇真係好傷感,摯愛既離開一定為你帶來好大既傷痛,需要時間去調適,而你朋友自己都有自己既事要忙,你都要體諒佢,有乜唔開心上來揾人呻,我都係咁,呻完就會舒服d
BJ2017
|
去ERB睇下有什麼課程有興趣的,即刻報名,返學學新野見新人會開心很多
Kristytracy
|
去搵野做,收銀,樓面又得,做下野冇甘悶。
靚豬豬
|
我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放 ...

唔開心就上黎呻,呢樹好多jm樂意傾聽
ElsaTsang
|
小傑媽媽 發表於 19-3-15 17:56
聽到你既遭遇真係好傷感,摯愛既離開一定為你帶來好大既傷痛,需要時間去調適,而你朋友自己都有自己既事 ...

Thx U(emoji) 嘆一句原來人生係過客
ElsaTsang
|
靚豬豬 發表於 19-3-15 21:01
唔開心就上黎呻,呢樹好多jm樂意傾聽

(emoji)
Nancy20090615
|
去再培訓讀下野, 搵份 PART TIME KILL TIME, 去社區中心學下野, 去教會聚會, 咁你就無晒時間.
mickeywinnie3
|
要加油!努力活下去!
kl1
|

去搵嘢學或者去做義工充實一下生活空間
阿隨
|

依家好多中心都歡迎50幾歲婦女做義工或者有啲活動啱玩,可以無咁悶同識下新朋友。
shishicat
|
搵返份工做或者做下義工識多d朋友,時間有寄托就自然地可以調節到,加油!