心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放工, 才回家開開心心做法飯,我本來有一個好好嘅二十年嘅朋友 但最近 佢要湊孫, 唔再理我😑 我好唔舒服好唔開心, 又唔知搵乜嘢人傾計好, 有時發覺個口真係會臭😭

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

去ERB睇下有什麼課程有興趣的,即刻報名,返學學新野見新人會開心很多

男爵府

回覆樓主:

去搵野做,收銀,樓面又得,做下野冇甘悶。

水晶宮

畀面勳章

ElsaTsang 發表於 19-3-15 17:41
我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放 ...

唔開心就上黎呻,呢樹好多jm樂意傾聽

複式洋房

小傑媽媽 發表於 19-3-15 17:56
聽到你既遭遇真係好傷感,摯愛既離開一定為你帶來好大既傷痛,需要時間去調適,而你朋友自己都有自己既事 ...

Thx U(emoji) 嘆一句原來人生係過客

複式洋房

靚豬豬 發表於 19-3-15 21:01
唔開心就上黎呻,呢樹好多jm樂意傾聽

(emoji)

瑪瑙宮

去再培訓讀下野, 搵份 PART TIME KILL TIME, 去社區中心學下野, 去教會聚會, 咁你就無晒時間.

水晶宮

要加油!努力活下去!
自由太多會令世人失去平衡

伯爵府

我係一個50幾歲嘅女人, 丈夫剛死了半年 ,這段時間 我好唔開心 ,早上同下午 像隻鬼, 在街遊蕩 ,晚上兒子放 ...

去搵嘢學或者去做義工充實一下生活空間

男爵府

依家好多中心都歡迎50幾歲婦女做義工或者有啲活動啱玩,可以無咁悶同識下新朋友。

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

搵返份工做或者做下義工識多d朋友,時間有寄托就自然地可以調節到,加油!

侯爵府

回覆樓主:

另一選擇,去書局/圖書館找些自己有興趣的手工藝書自學,跟住做,可以消磨你很多時間,又有寄托!祝快樂!

男爵府

揾份parttime做,見多啲人,生活積極

複式洋房

樓主加油 你要懂得自己愛自己 開展人生另一頁
當然呢度可以盡情比你呻 亦有好多人支持你

首頁

尾頁

跳至