自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

教育局亦規定,面對紀律調查的教職員若患精神病,學校應該考慮其精神狀況能否成辯護理由而從輕處分

大宅

HKITMan 發表於 19-3-17 13:34
教育局亦規定,面對紀律調查的教職員若患精神病,學校應該考慮其精神狀況能否成辯護理由而從輕處分 ...

真係識玩! 又話「唔會俾自己病」嘅?

wcpcelia    發表於 19-3-17 19:09

翡翠宮

dordorcat 發表於 19-3-17 06:35
yes! 聽講要係醫生面前食 唔可以返屋企食 唔知真唔真

應該係係護士面前食

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

都敏俊C 發表於 19-3-17 13:14
老師冇大假喎

168 天 full paid Sick leave

翡翠宮

回覆樓主:

應該將佢同一個真係精神病嘅困埋一齊
最好係有燥狂症嘅,等佢日日被人鬧!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Wailam媽媽 發表於 19-3-16 17:06
唉,出返黎咪又要去受,除非一世唔出黎啫!

咁又唔係咁講,入左去即係話比人聽佢精神有問題,但學校又唔炒得佢,死者唔係佢直接殺死,法律上應該不用負責,交代就係話自己有精神病,同死者生前對搭時可能出現病徵控制唔到,至令死者誤解其意發生這次不幸事件,咁就推得一乾二淨啦,佢識入精神科都係有高人教路架啦。

男爵府

你地有邊個夠個校長精?你以為佢真係傻?佢依家一個月9萬幾,入去住唔洗做,糧就照出,仲要扮可憐。168日有薪病假攞曬之後,佢就袋左接近$60萬,公積金果度政府又每個月幫佢供$15000左右,6個月再多$100000。仲有股息呢?條數好多!多謝納稅人。
佢如果之後唔再做校長,點都刮埋呢筆啦!
168日用完又有新既,只要佢唔辭職,就長搵長有。背後大把校長教佢玩。
利伸:有親戚做教育呢行。

wcpcelia    發表於 19-3-17 19:10

男爵府

千千萬萬 發表於 19-3-17 06:42
係副校?

我都覺

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

搞到間學校有老師下屬因為自己而跳樓死亡,咁恐怖!都唔知佢點收科!

伯爵府

回覆樓主:

乜政府精神病院咁易入咩?係就唔會有傻佬斬人事件啦!佢係咪識個醫生咖?記者查吓好喎。

男爵府

2018復活節勳章

green_flower 發表於 19-3-17 18:15
你地有邊個夠個校長精?你以為佢真係傻?佢依家一個月9萬幾,入去住唔洗做,糧就照出,仲要扮可憐。168日有 ...

珍珠宮

回覆 HKITMan 的帖子

罷絕捐款東華三院 直至死者沉冤得雪爲止

講到係東華高層, 叫其下d 伙記發公開信, 要求巿民收聲咁喎

侯爵府

教局都表明不會理
真係只有睇東華了

如果東華係要不了了之,記者又冇資源跟進

好快會冇市民再提

男爵府

angiehouse 發表於 19-3-16 16:23
邊度消息? 而家好多流野,沙田醫院系療養醫院,有精神科嫁咩? 勤吾好跟車太貼
...

係有精神病房的,因為有朋友係度做護士。

子爵府

用返她對老師的要求,有病都應返來WO。

男爵府

Reminder 發表於 19-3-16 20:41
你應該係醫護人員,我覺得這樣做,沒有道德。
真係好想知道點樣冇道德? 要護航唔該都作個好啲理由

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

睇到真係好嬲, 希望天有眼

侯爵府

nancy0116 發表於 19-3-18 10:15
真係好想知道點樣冇道德? 要護航唔該都作個好啲理由

感謝你幫手,唔該晒

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有無搞錯啦!
霸住個床位
知唔知幾多真正有須要嘅人要排好多年
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

HKITMan 發表於 19-3-18 12:07
感謝你幫手,唔該晒

首頁

尾頁

跳至