大家會點揀邊間私家醫院生仔(順產)?

barchong
|
醫生?
價錢?
交通?
口俾?
環境?
設施?
新舊?
其他?
肥虎虎
|
barchong 發表於 19-3-16 18:22
醫生?
價錢?

其實係揀醫生先揀醫院
chanlazy
|
肥虎虎 發表於 19-3-16 18:31
其實係揀醫生先揀醫院

醫生緊要過醫院
醫生係service 你接生嗰個 手摯經驗同態度都好緊要 其次係近唔近屋企 因為生前穿水好急去醫院 生後又唔好太遠怕吹風勞碌 最後先係價錢~
肥虎虎
|
chanlazy 發表於 19-3-16 18:40
醫生緊要過醫院
醫生係service 你接生嗰個 手摯經驗同態度都好緊要 其次係近唔近屋企 因為生前穿水好急去 ...

你覆錯我
你覆樓主啦
個個睇私家最緊要緊係揀醫生
puppydingo
|
醫生係重點。

我揀養和醫生,住養和。
barchong
|
醫生?
價錢?

我係新手,第一胎又高0,乜都唔識,而家第12週。各位jm有冇經驗可以分享下
chanlazy
|
肥虎虎 發表於 19-3-16 18:41
你覆錯我
你覆樓主啦
個個睇私家最緊要緊係揀醫生

係喎 手快禁錯
chanlazy
|
barchong 發表於 19-3-16 18:48
我係新手,第一胎又高0,乜都唔識,而家第12週。各位jm有冇經驗可以分享下
...

醫生緊要過醫院
醫生係service 你接生嗰個 手摯經驗同態度都好緊要 其次係近唔近屋企 因為生前穿水好急去醫院 生後又唔好太遠怕吹風勞碌 最後先係價錢~

私家大概完結構就比錢
JD930
|
醫生?
價錢?

醫生,醫院環境同設施,support順產同人奶程度,助產士
參觀過三間港島區醫院,最後揀咗Matilda
musiccisum
|
通常揀醫生
barchong
|
JD930 發表於 19-3-17 03:45
醫生,醫院環境同設施,support順產同人奶程度,助產士
參觀過三間港島區醫院,最後揀咗Matilda
...

參觀過邊幾間?
barchong
|
musiccisum 發表於 19-3-17 05:19
通常揀醫生

其實搵邊個醫生係咪純聽人講?係bk都好多jm有介紹,但係最終大家會點樣決定揾邊個?
musiccisum
|
barchong 發表於 19-3-17 07:48
其實搵邊個醫生係咪純聽人講?係bk都好多jm有介紹,但係最終大家會點樣決定揾邊個?
...

我自己兩胎嘅醫生都係有朋友睇過,
當然都會睇埋價錢,有啲知道係好但負擔唔起
至於醫院,咁都係得幾間揀,我自己住過法國和仁安,就覺得仁安好啲,但就貴啲。
chonglulu
|
醫院同醫生
做個靚太
|
我諗最主要係可以揀醫生,順產唔成要臨時開刀,都起碼係個手勢好嘅醫生~
JD930
|
barchong 發表於 19-3-17 07:46
參觀過邊幾間?

Matilda,港島港安,養和
Happybabyhbb
|
醫生?
價錢?

揀醫生,跟住睇下醫生最熟邊間醫院,佢同d姑娘合作開好多野易話為!