夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

lbalbee 發表於 19-3-17 00:01
我係全職媽咪,我同老公個關係已經差到去到冷漠對待,之前因爲湊仔問題加舖頭問題,同老公嗌到要離婚,我老 ...

睇你篇文,睇咗咁耐,發覺你老公某程度上係個愚孝子,你應該係同99同住?對嗎?
以你呢個局面,首先要自己一家搬出去住,離開你99呢個是非精,好多時老公都係受99嘅説話影響到!
冰封三日,非一日之寒,你要找到問題所在,先可以解決問題!
你當日選擇嫁比他,就好清楚知道你老公係乜野人!再講,離婚對小朋友影響都唔小的,如果可以,我建議你嘗試補救,真係唔得再考慮離婚吧!
有小朋友唔同2個人,你一定要以小朋友為先作出考慮!

大宅

lbalbee 發表於 19-3-17 10:42
回覆 Yusum 的帖子

原本我同我老公住先,之後先搬入黎一齊住,話阿媽年紀大,唔想佢自己一個住,所以先一 ...

點解你要咁做呀?個個女人都希望自己一家可以獨立住開,但你竟然走回頭路去令自己難過?我曾經都同我99住,住咗都好多年,好辛苦用了好多時間先感化到我老公走自己住開,所以我好明白同99住係乜野一回事!同99住係令感情衰竭最快的利器!
年紀大可以搬近d去照顧,唔應該一齊住,同99一齊住嘅JM有幾多個會快樂?你現在入咗去就唔洗指意再可以搬返出來自己一家住!
我真係替你難過!你要扭轉乾坤,就要心狠,好好地找一日同你老公平心靜氣坐低傾下,你一定要令到你老公願意同你搬返出來重新開始!你們嘅婚姻先會仲有希望!如果還想補救你要加油!

大宅

lbalbee 發表於 19-3-17 12:15

初時覺得佢話年紀大,之前見過幾次,都覺得應該冇問題既,我都知錯晒喇。我相信我老公 ...

返得去一齊住想回頭已經係件難事!但有小朋友,做女人無人希望自己個家會就咁散,補救過唔得就無遺憾,但首先你要控制衝動,平心靜氣,大家先有得傾落去,或者你冷冷問你老公:你贏咗自己老母但輸咗個仔阿媽,值得咩?你覺得值得就繼續去做喇!

大宅

lbalbee 發表於 19-3-17 13:00

佢剛剛同我講:比你肯到啦⋯⋯你要走定你帶埋個仔走,你鍾意啦⋯⋯ ...

其實你個心係咪已經唸住離梗婚?係的話就帶埋個仔執野即刻走!
唔係的話,你應該同他講:我想我地一家人一齊走,重新開始我地嘅新生活?
放棄比堅持容易得多!
或者好多人都叫你離婚算,但當初你選擇得呢個老公,一定有佢嘅優點!問題係,大家願唔願意共同去解決!
但無論點決定都好,決定咗就勇往直前,唔好比自己後悔!

首頁

尾頁

跳至