請教經驗媽媽 報讀 playgroup n班資料

Yannie0210
|
我仔仔2018年9月 係細b 想請問下大家如果報playgroup或者n班 係咪要今年報名
kissapplegirl
|
Yannie0210 發表於 19-3-17 01:14
我仔仔2018年9月 係細b 想請問下大家如果報playgroup或者n班 係咪要今年報名

我仔仔18年1月出世,n班今年報下年讀,play group夠月齡就可以報喇
Yannie0210
|
kissapplegirl 發表於 19-3-17 03:57
我仔仔18年1月出世,n班今年報下年讀,play group夠月齡就可以報喇

如果我想去讀n班即係我都要今年報 會唔會係9月 出世會比較難報呢
vivi23berry
|
kissapplegirl 發表於 19-3-17 03:57

請問我仔18年5月出世,係咪一樣n班今年報下年讀?唔係太清楚...
|
Yannie0210 發表於 19-3-17 12:53
如果我想去讀n班即係我都要今年報 會唔會係9月 出世會比較難報呢

interview應該都好著重家長嗰方面,通常雙職父母容易入全日制
|
vivi23berry 發表於 19-3-17 18:25
請問我仔18年5月出世,係咪一樣n班今年報下年讀?唔係太清楚...

係呀, 所有18年出世既bb ,2020年入N,我估今年過埋暑假開始報學校,而家留意定先囉
vivi23berry
|
kissapplegirl 發表於 19-3-17 18:32
係呀, 所有18年出世既bb ,2020年入N,我估今年過埋暑假開始報學校,而家留意定先囉
...

明白!多謝你回覆!