懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

cayu 發表於 19-3-23 13:52
我冇徵兆,冇痛冇流血,所以去到12w Oscar先知道。明明8w時都好地地,有心跳一切正常

不過唔知有冇 ...

我都係一直無乜嘔過,只係初期有頂住喉嚨胃口差啲
但中期就好好胃口
16週5檢查發現停左係14週,無左心跳
但我無流血無肚痛,只係發現幾日前開始尾龍骨痛
檢查前果個星期,雖然未有胎動但已經覺得bb好似無左咁,覺得肚無大到

入院塞完藥,排左出黎,出院後一直陣痛肚痛
再入院,話有野未排清要刮宮

琴日再出院,而家坐緊小月,個胸仲谷緊奶

別墅

siudimsum 發表於 19-3-24 18:23

我都係一直無乜嘔過,只係初期有頂住喉嚨胃口差啲

過左12週多都無左心跳,医生有没有說什么原因引致?加油,調理好身体,bb一定會再番來。

大宅

Aprken 發表於 19-3-24 16:14
我頭先先沖完涼,不過我無洗頭。

我果時都照做 人地話小產好傷身架

大宅

Litinwing 發表於 19-3-24 21:14
過左12週多都無左心跳,医生有没有說什么原因引致?加油,調理好身体,bb一定會再番來。
...

一直以為過左12週可以安心啲,雖然未過結構都未敢買bb野,醫生話中期停止發育比較少見,我本身有子宮肌瘤,而且係向宮腔生長,初期果時睇左幾個醫生都話肌瘤無影響,最多只會令我順產唔到要開刀

但始終個肌瘤最大時有7.5cm,我覺得係有關
報告要等3個月後覆診先有
不過我都打算清除左肌瘤先再努力
反正引產都要調養一年
準備一個好啲既環境迎接bb

複式洋房

siudimsum 發表於 19-3-24 23:02
一直以為過左12週可以安心啲,雖然未過結構都未敢買bb野,醫生話中期停止發育比較少見,我本身有子宮肌瘤 ...
其實我子宮都有粒小息肉(好似1cm左右),其實我都諗有無影響,(因為我聽過有d會跟隨BB,一齊長大),我本身有卵巢多囊,好似係又難懷孕,又易流產
同埋係唔係因為你週數大,所以叫引產,就要調養一年呀?
因為我諗住過兩至三個月之後再試造人

大宅

Aprken 發表於 19-3-26 01:46
其實我子宮都有粒小息肉(好似1cm左右),其實我都諗有無影響,(因為我聽過有d會跟隨BB,一齊長大),我本 ...

息肉果啲會容易流血,無乜影響
我個肌瘤係衰格啲,生正係中間同bb爭位
平時產檢都比個瘤擋住,要就位先睇到bb
未有之前因為每月m痛得好勁
想做手術整走佢
但醫生話手術始終有風險
叫我試下懷孕先
點知捱到中期先無左

醫生話我引產要當順產完咁調理,我引產完再刮宮,真係要認真調理下

大宅

我諗應該唔會咁容易排到出嚟,多數都要食藥,祝你早日康復

首頁

尾頁

跳至