自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

kiukiumui 發表於 19-3-17 08:33
唔好唔開心, 分體冷氣出面應唔包安裝,好多都要加錢架。可能你老公朋友睇過位來定安裝費。你再睇多一段時 ...

朋友前幾日去My空買也有包安裝,我睇好多間包安裝,你覺得個價錢好合理?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

kiukiumui 發表於 19-3-17 08:33
唔好唔開心, 分體冷氣出面應唔包安裝,好多都要加錢架。可能你老公朋友睇過位來定安裝費。你再睇多一段時 ...

你冇睇個報價表

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lam133 發表於 19-3-17 00:07
買電器冇得退,仲話朋友個老公

唯有當破財擋災

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

lam133 發表於 19-3-17 08:43
朋友前幾日去My空買也有包安裝,我睇好多間包安裝,你覺得個價錢好合理?

...

佢係窗口機,你係分體機,安裝係唔同架。分體機安裝會多啲工序,所以錢做貴啲

侯爵府

格價是買之前做,不是買之後做。買完後才去睇有乜用?
格價網 也不要看最低價,有D沒有貨的。

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

...

原來都有分體,唔好意思。 咁你朋友真係平

男爵府

唔好傷心住!講真,你好多嘢都交俾人做,人地收貴都好正常!佢無必要同你格到最平去買,有時格價網亦未必準!

你要慳嘅話,除左睇格價網,仲要自己親身去度位,去鋪買睇下係咪真係咁平(有時可能係有折但你去買又會話做完),安裝費(其實大部分電器依家都唔包安裝架!電器鋪都係另外幫你搵師傅,師傅睇完位又可能叫你加條喉,即嗰d錢未計),仲重要係收貨同安裝十成九分開兩日,你請假d人工都未計!掉舊機嘅棄置費你又計左未?

所以我覺得你只睇格價網係有d無謂!概然都俾左,就希望佢整得好好睇睇!自己monitor住啦!其他位再慳返(不過裝修預左係倒水,遲d搵返啦)

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔好唔開心啦, 下次訂野前先格價, 唔好佢話咩就落單

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

装修嘅野,你唔跟貼d,就係咁。 格價應該之前做,"朋友"幫你做,咁你當要俾人工囉。 喊係無補於事,裝修cfu 果度跟貼d,催佢趕工交樓啦。

男爵府

放得落三門雪櫃喎!屋大唔使唔開心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

唉~算喇! 已經落order囉!下次買前格價先!
仲有! 因為你連裝修, 如果部分體機有問題, 裝完仲可以搞, 但如果你自己買同裝, 部機有事時你都難分到底係機有事定裝果個問題! 所以果時屋企人裝修, 明知c fu果價貴dd都比埋佢搞! 唔好煩

伯爵府

lam133 發表於 19-3-17 08:23

日立三門雪櫃$6000

格價網最低價唔可以信
1、未必包送貨,安裝,掉舊機
2,好多冇貨
3,水貨
4,你朋友一間包哂,格價續樣揀最平,唔公平

One stop service 俾貴啲,尤其是有安裝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lam133 發表於 19-3-17 08:07
買電器冇得退,仲話朋友個老公

.

Poyau    發表於 19-3-17 10:11

男爵府

.

珊瑚宮

lam133 發表於 19-3-17 08:21
日立三門雪櫃$6000
樂聲淨冷變頻分體冷氣
1匹$3950/1.5匹$5400

同百x滙差不多價錢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買咗唔好再格價LA, 而家要做係跟貼裝修! 最後埋單可能又係另一條數!!

珊瑚宮

lam133 發表於 19-3-17 08:46
你冇睇個報價表

五好傷心,現在最緊要跟貼裝修

複式洋房

甲醛同大味你係邊度買都有架啦

珍珠宮

lam133 發表於 19-3-17 08:23

日立三門雪櫃$6000

*安裝冷氣最貴係環保喉材料,我屋企早兩年安4部成兩萬安裝費加材料喎,你安兩部8千好合理,無可能免費。

其他家電只差幾百蚊,算啦!早買幾個月同依家價格一定有些少差距架!

男爵府

回覆樓主:

你朋友用的是開利冷氣機,你是樂聲,機價是否差好遠先?
佢一張單過,所謂的包安裝是否已計算在單內一條數出?

首頁
12345...10

尾頁

跳至