自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

jkbabe 發表於 19-3-17 10:34
你應該搵pan記安裝啦,我唔駛搭棚好似3000有找呀

自己囉嚟唔怪得人怪自己,心痛ge

珍珠宮

Charcoalbean 發表於 19-3-17 10:30
係囉果時豐澤同百老匯都係叫我同師傅自己傾,包嘅只係好基本嘅嘢,主要睇個師傅點收費 ...

我娘家7-8年前換4部分體,因為主機係內置位(單位天井)當時已經規定要用環保喉,大概比左萬7。

我自己兩年幾前換情況差不多都要兩萬。

咁多年都係咁~~我當年都諗;曄!安裝費貴過買機費。但事實就如此。

我同事上年想换機,格左幾間,佢換三部,安裝費報差不多兩萬(因為要搭棚)

所以⋯⋯⋯我幾肯定價錢係差不多

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lam133 發表於 19-3-17 10:40
自己囉嚟唔怪得人怪自己,心痛ge

唔好唔開心啦,比得起值得高興,我當年搬屋比唔起,買部2千蚊包安裝,草返d錢先換到變頻冷暖,你巳經好幸福啦

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想當年電器呢d, 我地係行街見到啱。。分開逐d買,同用信用卡分期。。。又儲埋分咁。。。俾得人全部搞。。。預咗唔會係最平。。。所以樓主唔好唔開心了,經一事,長一智,以後學會就好了 祝你裝修順利,快快搞掂收屋呀!

禁止訪問

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

wantaima 發表於 19-3-17 10:14
晤關有無$事,係講緊合唔合理。分體冷氣環保喉段尺計,唔可能機價平又包安裝。
你去問清楚先啦。咪怪錯人 ...

安裝唔計,電器加埋起多出5,6千!

宜家呻下到冇咁心痛,係個裝修慢要日日去睇

珍珠宮

lam133 發表於 19-3-17 10:48

電器真係好難講架,早一個月同遲一個月已經有分別。唔好唔開心啦。

跟裝修要用更多心血(可以嘔更多血)手工&進度都可以令你多幾條白髪。
現階段放重心係跟緊裝修果度。有問題多D提出&同師慱溝通溝通。希望你早D完成&開開心心住新屋。加油

公爵府

回覆樓主:

講到尾,最大問題係自己。唯有由而家開始,跟返緊D啦。

提外話,冷氣裝工係好貴,我試過裝工重貴過部冷氣機。

子爵府

lam133 發表於 19-3-17 08:00
樣樣都唔順利,好黑仔!
比人呃食水深冇咗3萬4

子爵府

lam133 發表於 19-3-17 10:48

裝修要预左烦…一定有野吾滿意…多野跟…………加油

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

bbyou 發表於 19-3-17 09:48
樓主:

睇价錢吾貴,个个都好合理,

係啊!大部分都係同個好平既價吸引你去,根住同你講冇貨,然後叫你買隻有貨但貴d既型號,你唔肯就同你講幾個月後先有貨!
我從來都覺得格價網呢d野係呃人既,你根本唔可能用嗰個價錢去買到。

大宅

cbeyond 發表於 19-3-17 10:26
多鬼餘, 真係做唔到咁多, 就唔會上網check價。
有時間遂樣check, 即係自己做到。
現在唔係最平價買, 就瓜 ...

JM眉精眼企

大宅

lam133 發表於 19-3-17 10:37
就係多鬼餘囉,呻2句都唔得架;

未又係要比佢做

而家唔只呻兩句
係已經行動叫左個裝修佬退錢
俾人拒絕就上網呻退唔到錢喎

水晶宮

回覆樓主:

你朋友比你嘅應該係公價,格價網係比公價平,唔好咁樣比較,裝修師父唔係日日開工好正常,之前我家姐搵熟人裝修,原先話個零月,最後要兩個幾月,呢D事經常遇到。
裝修好住得舒適就值,祝一切順利

子爵府

回覆樓主:

你睇個d 格價網站不能盡信呀。。。

好多時最後係無貨/唔知幾時有貨。。。。。

不如咁,一樣一樣慢慢拆掂佢,唔好亂。。。

錢,比咗,多/少 都算啦,可以點?唔可以輸打贏要架嘛。。。。自己都要做功課,唔係俾咗錢先做,人地都係做生意,明碼實價話你知幾多,你可以選擇唔要,但你俾晒錢先話唔要就緊係唔得啦,係咪?

最緊要攪掂俾你,你可以喺其他地方慳d . 例如傢俬,可以去睇下ikea 個d ,平平地都ok ga..

裝修開工未?間裝修有無公司的?你地如果whatsapp 溝通,最好唔好用語音,用返文字,cap 低d 對話。

裝修俾咗幾多錢?仲有幾多尾數?

子爵府

牛年勳章

用人勿疑,疑人勿用
如果當初要格價買,就自己四圍揀
但四圍買就煩在送貨日子都唔同
仲有,你睇標價好似好抵,但好多真係要實貨就話無貨
另外,裝修佬話幾時交貨都好,如果遇著黃梅天又潮濕,真係有機影響油油既進度
租屋方面,要預有流動資金,我都試過因為裝修未起貨,要租多個月,好過裝修佬格硬整,整衰間屋

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔好唔開心, 就快有新屋住, 加油

男爵府

雞煲煮家明 發表於 19-3-17 10:56
係啊!大部分都係同個好平既價吸引你去,根住同你講冇貨,然後叫你買隻有貨但貴d既型號,你唔肯就同你講幾 ...

絕對係真架,格價網真係唔可以盡信,我上兩個月想去買個水煲,本身去到百老匯已經睇緊,但唔知做乜鬼,無啦啦又會去格價網睇下(我真係第一次上去格價) 見到平成兩百幾,就決定特登揸車去買啦,地點仲一啲都唔近,我係九龍去到葵芳,去到嗰間鋪頭職員同我講冇咗貨好耐啦,唔知幾時會返貨,轉推介我另外一種貴啲既,好彩又有上網睇一睇,佢推介嗰個型號根本係舊款,而且佢個價錢又比出邊貴個次真係激死我,又比老公閙我貪埋啲小便宜,浪費晒啲時間

珍珠宮

回覆樓主:

樓主裝完修應該少左個朋友
所謂格價網呃人嫁,你咁多時間不如去試下扮買睇下最後實質報價差幾多 黎到後又被屈一筆,計起可能仲貴

水晶宮

首頁
34567...10

尾頁

跳至