懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇人懷孕後 經常俾另一伴狂鬧嫁?
有BB已經吾系容易既事 因爲之前小產過><
做媽媽又要樣樣小心同擔心
心情起伏加上荷爾蒙變化脾氣自然吾系甘好
自問我都吾系冇理取鬧
舉例:我就見佢拎咗狗狗平時用既碗 用來裝麵食
我:傻咗咩您,呢個講咗好多次系狗狗食嫁,又吾記得。
佢:吾出聲,擰轉身
隔陣系房 佢:痴L缐 b li ba la 鬧我 話我d乜態度(心諗我講句野佢吾啱聽就話我態度差)
跟著我火都來 大家真系嘈起來
真系諗吾明 最近我講句野又話乜態度 ,而家連我講野都吾得
以前拍拖個陣對我好好 婚後小小變 最近超差 完全吾就我
我只好成日收埋自己狂喊
究竟我可以點做呀?(emoji)(emoji)

洋房

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 13:51

而家先有咗3個月,仲有7個月,成日俾佢鬧,又喊我驚影響到bb呀,點算><

複式洋房

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 14:03
而家先有咗3個月,仲有7個月,成日俾佢鬧,又喊我驚影響到bb呀,點算><

唔好唔開心啦樓主,放鬆心情,不如搵個時間同你老公溝通下,溝通前講明唔係想撩交嗌,可能佢最近有壓力控制唔到自己又無講你知。加油呀,你要保持好心情,bb 會一直陪住你,唔駛唔開心(emoji)(emoji)

洋房

Memami 發表於 19-3-17 16:22
唔好唔開心啦樓主,放鬆心情,不如搵個時間同你老公溝通下,溝通前講明唔係想撩交嗌,可能佢最近有 ...

多謝你呀,不過最近我哋成日都系甘,想搵佢傾,佢多數都系話我吾啱,佢從來吾會覺得自己脾氣好大,而佢父母都知佢個仔d脾氣好大,婚前婚後都驚佢鬧我,而我就得佢太多,估吾到而家有到我有咗都吾就我,其實我哋只系結婚一年多已經搞成甘,我已經作最壞打算離婚。。。。。

大宅

回覆樓主:

唔好唔開心呀,其實我好明白你嘅感受架,因為我由有左到而家三個月,分別每個月都會同老公鬧一次勁嘅,佢係完全唔會理會你係咪有左,有次更講埋啲難聽說話例如“唔好用個肚黎達我“,我係好傷心覺得點解佢地唔會就下唔同我地嘈,佢嘅角度覺得就左,我嘅角度覺得佢無,或者大部分嘅男人都唔會真正理解一個陀緊bb嘅女人係真係好易會情緒失控,佢地只會講道理,佢覺得你無道理就乜都假,同你理論到底。慢慢地,我自己為左唔影響自己心情,都好少再講啲咩,可以唔講就唔講,諗多啲佢有對我好嘅地方。有左唔好喊咁多呀,自己聽下歌做自己鍾意嘅嘢,搵返自己嘅生活會happy好多,加油!

珍珠宮

唔好唔開心,兩公婆,好好傾下

洋房

一嚿大番薯 發表於 19-3-17 17:45
唔好唔開心呀,其實我好明白你嘅感受架,因為我由有左到而家三個月,分別每個月都會同老公鬧一次勁嘅,佢係 ...

多謝你明白我呀。

別墅

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 13:51

樓主 我好明白你 我老公之前都係甘樣 重出過軌而家我都就生都係好似睇我咩都吾順甘樣 雖然佢番黎我身邊但我都無理由受佢氣...所以我決定咩都吾理佢 自己搞得店大仔就吾理佢 大仔吾舒服要睇醫生whatapp 同佢講一句就算自己同個仔去 男人就係甘賤你吾理佢佢就會問你做咩吾理佢樓主 可以當見到都見吾到 吾好出聲

男爵府

你本身有無工作?會唔會多咗個b佢覺得好大壓力??

洋房

Lumichan 發表於 19-3-17 18:31
樓主 我好明白你 我老公之前都係甘樣 重出過軌而家我都就生都係好似睇我咩都吾順甘樣 雖然佢番黎我身邊但 ...

你好堅強呀,你就來生都吾好亂諗野呀,大家一齊開心d,做媽媽真系好偉大呀,我同佢其實都算少溝通嫁喇,而家我索性鎖埋房門自己一個人訓 都吾想對住佢

洋房

阿隨 發表於 19-3-17 18:47
你本身有無工作?會唔會多咗個b佢覺得好大壓力??

我有呀
系,佢壓力真系大咗,可能想搵更d錢俾bb
而我壓力都吾少,因為我上年小產過,每日都擔驚受怕
不過到最近佢脾氣超大 講句野佢吾啱聽就媽叉我
我覺得頭三個月系個危險期 吾明佢點解仲要狂鬧狂激我,就算佢有壓力系咪吾應該帶反屋企同發洩系個大肚婆身上
我都諗緊佢究竟有關心肚入便既寶寶
d朋友講明明陀b十個月可以做公主,有百般既呵護,而我就相反><

洋房

GCHK 發表於 19-3-17 17:59
唔好唔開心,兩公婆,好好傾下

多謝你呀,暫時我同佢吾傾住會比較好d,免得又被鬧過><

男爵府

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 19:10
我有呀
系,佢壓力真系大咗,可能想搵更d錢俾bb
而我壓力都吾少,因為我上年小產過,每日都擔驚受怕

工作壓力可能好影響,返工有壓力返來又覺得你唔順意就爆。
或者大家靜下少啲交手先。

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你老公係咪有壓力亞?其實我覺得你老公幾唔識得體貼你家。搵日兩個一齊坐系度傾下啦

珍珠宮

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 19:24
多謝你呀,暫時我同佢吾傾住會比較好d,免得又被鬧過><

咁樣亞,你自己先係最了解最現實嘅情況,最緊要唔好太難過同激動,咁樣對自己同BB比較好

別墅

回覆樓主:

我覺得你地遲d要好好傾下

洋房

樓主心情要多放鬆,當為左 BB。可能老公只係工作遇煩事心情不好,大家多d溝通就冇事。千奇不要乜都擺係心入面,多d找老公或Jm 傾訴下。

大宅

回覆 mugtungmugtung 的帖子

我都成日比我老公鬧 不過係鬧我唔戒口食呢樣食嗰樣(-_-)通常遇到咁嘅情況我都會唔出聲 佢見你唔彩佢一排 就會死死地氣哄返你喇 話晒你宜家幫佢坨緊個b喎

珍珠宮

以後你由得佢用隻狗碗裝麵食

其實咁小事佢都發癲,係咪有燥鬱症?
同佢睇吓心理輔導

首頁

尾頁

跳至