懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

mugtungmugtung 發表於 19-3-17 13:51
有冇人懷孕後 經常俾另一伴狂鬧嫁?
有BB已經吾系容易既事 因爲之前小產過><
做媽媽又要樣樣小心同擔心

有呀,我仲同朋友講笑話c6應該更年期
日日ee哦哦,係度話話話
有次佢係街話我唔記得乜
我味係街做大龍鳳
抱住個肚喪喊話佢蝦我成日鬧人
之後有排佢唔敢再話我
里幾日又ee哦哦成個阿毛甘
我唔出聲(費事影響bb)
入房話阿b眼訓去訓等佢無戲唱
等佢再嘈到1個點我又會同佢大龍鳳

大宅

gigiwww 發表於 19-3-18 13:29
回覆 mugtungmugtung 的帖子

我都成日比我老公鬧 不過係鬧我唔戒口食呢樣食嗰樣(-_-)通常遇到咁嘅情況我都 ...

其實你唔應佢佢就無戲唱
大不了係佢面前爆喊
記得一定要有其他人在場
因為你喊基本上佢唔care的

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我估計你C6可能會覺得自己錯左,但因為說者無意,可能說話方式接受唔到。兩公婆冇絕對錯同對。如果佢鬧你,你咪彩佢。

男爵府

你個佬都幾奇怪, 中意用狗兜食野?
好心提提佢姐, 都要發老脾. 真係咪鬼理佢. 唔使下下就佢.

最緊要保持好心情.

男爵府

可能到BB出世佢又會改變啦,唔好咁快諗咩離婚,而家暫時瞓多啲,少啲同佢講嘢,以免影響自己情緒

大宅

個男人未意識到自己已經係爸爸呢

大宅

回覆樓主:

生咗之後,仲多嘢可以搵嚟嘈。始終係由二人世界變三人世界,過渡期,大家都要去適應。加油。

複式洋房

唔好唔開心,好好傾下,唔好亂諗野

複式洋房

準爸爸其實壓力都好大,大家都體諒下大家,唔好太執著啲小事。

男爵府

樓主我覺得你自己都要自強,唔好成日咀邊掛住自己係大肚婆、要人就,你不其然將自己化身做弱者,所以更加渴望佢體諒。其實係佢變左,定你變左?就黎做媽媽,要堅強啲,唔好被情緒影響到自己

複式洋房

D男人係咁, 有時仲情緒化過D女人我老公都係咁, 脾氣超大, 好小好小既事都可以好燥。但嫁之前唔知, 因為佢收得好埋。到結左婚佢就原型畢露

最初都會唔開心,好似中左伏咁,但唔結都結左LA, 唯有諗辦法改變下佢la

例如我打爛野, 佢會好燥,我會say sorry, 但佢都會keep住好鬼燥,跟住我就會唔出聲, 等佢炆哂先, 因為當一個人火遮眼既時候,講咩都無用,等佢發洩哂先。但我會個樣好委屈 or黑面。佢發完火之後,之後見我唔出聲, 知道自己過份左,跟住我先委屈咁喊, 講自己感受,佢就會知道自己錯

調返轉頭,如果係佢打爛野,我唔會話佢,反而好緊張咁問佢有無事,有無整親。久而久之,佢開始識自責點解自己咁易火,而家脾氣收左好多。對上一次佢整爛野,我咩都未講,佢已經同我講sorry, 我話仲咩事講sorry, 傻既,最緊要人無事。

兩個陌生人,最後成為到夫婦唔容易,仲要有埋愛情結晶品就更加難上加難,希望樓主唔好放棄,唔好唔開心,希望你地盡快搵到合適你地既溝方法,加油啊^^

複式洋房

反而係我比氣我老公受, 又唔舒服又想嘔, 真係好鬼辛苦

別墅

或者你都換一個方式同老公講...
你: 呢只碗狗狗食架, 換一只啦 (佢唔聼就由得佢)

首頁

尾頁

跳至