新手一問

cathynui
|
想請教各位jm,我呢個星期自己用4支驗孕棒驗到有左(分別兩支蔓仔 ,一支普通cb 同一支有week數嘅cb)打算聽日老公番到香港就走診所驗孕。請問係咪去隨便一間診所就可以驗到架?係咪都係用尿驗架?我睇bk另一個group又話驗血準啲,請問係唔係架? 定還是搵婦科診所穩陣啲? 麻煩各位jm解答一下。 thank you
chanlazy
|
cathynui 發表於 19-3-17 16:50
想請教各位jm,我呢個星期自己用4支驗孕棒驗到有左(分別兩支蔓仔 ,一支普通cb 同一支有week數嘅cb)打算聽 ...

係啊 普通家庭醫生診所驗尿 會開懷孕證明比你 有6-8w可去私家照閃求安心 拎張紙排政府~
cathynui
|
chanlazy 發表於 19-3-17 16:52
係啊 普通家庭醫生診所驗尿 會開懷孕證明比你 有6-8w可去私家照閃求安心 拎張紙排政府~
...

咁係咪睇完,有張證明就要去健康院先呀? 排政府係咪拎到懷孕證明就可以去排? 謝謝

chanlazy
|
cathynui 發表於 19-3-17 17:26
咁係咪睇完,有張證明就要去健康院先呀? 排政府係咪拎到懷孕證明就可以去排? 謝謝

排政府ok了 之後政府會叫你排健康院 到時再排
排政府拎身分證 地址 去你嗰區到排 用娘家或老公地址都得 視乎你想揀邊間醫院
cathynui
|
chanlazy 發表於 19-3-17 17:29
排政府ok了 之後政府會叫你排健康院 到時再排
排政府拎身分證 地址 去你嗰區到排 用娘家或老公地址都得 視 ...

明白。 謝謝你

haha748494
|
恭喜哂,家計會都可以驗。
我要做媽媽
|
我果時候係普通診所驗,然後拎懷孕證明既
喊包媽媽
|
普通診所已經可以了,不過話家計會平D,個時我屋企附近求其搵間,比張驗孕紙,寫幾粒英文$350
肥虎虎
|
想請教各位jm,我呢個星期自己用4支驗孕棒驗到有左(分別兩支蔓仔 ,一支普通cb 同一支有week數嘅cb)打算聽 ...

都驗左4 支有
唔趕住要張懷孕証明
不如直接約婦產科8w照超聲波
我自己驗到有都係咁
無去過睇普通科
nokkwan
|

我就拎懷孕證明,帶身份證直接去健康院登記就得!
Cindy曾
|

如果冇肚疼流血,自然懷孕等到45天左右去私家超聲波 加顏孕啦!穩陣!跟著直接去你當地政府醫院登記婦產科
阿隨
|

有啲人會睇普通醫生,醫生都係用棒驗完有就開證明比你排期~
我自己就等到5w直接去私家婦產醫生睇,可以照埋睇到胎囊~有啲人忍到手就8w睇順手可以睇埋閃閃~
cathynui
|
多謝各位jm回覆,我今日同老公去左私院睇婦科,驗血210,但照唔到胎囊。醫生話應該係得4星期所以照唔到,依家等2星期後再抽血驗同照。 希望到時順利照到,指數又升咁我就安心喇。因為依家指數好低我好擔心呀