你地老公發脾氣時會唔會除手掉嘢?

alicewong18
|
我老公試過:
1. 電視搖控器大大力拍枱(粉身碎骨)
2. 一手將瓦杯掉落地下 (粉身碎骨)我即時掃,佢唔會掃的!
3. 關於小朋友問題,我只係駁佢嘴,佢一個箍臣車埋嚟,算唔算家暴?

crystal媽咪
|
alicewong18 發表於 19-3-17 18:00
我老公試過:
2. 一手將瓦杯掉落地下 (粉身碎骨)我即時掃,佢唔會掃 ...

唔會
基本上冇咩機會嗌交。佢會話我唔想同你講住, 就算我捉住佢鬧、大叫……佢都唔會作出回應,寧願瞓覺或收聲。
用cushion 我唔當係家暴,但整爛遙控器/掉杯,我會覺得有暴力傾向
小心啲
ninachu
|
我老公試過:
2. 一手將瓦杯掉落地下 (粉身碎骨)我即時掃,佢唔會掃 ...

大家都唔會
I9528
|
雙方都唔會
老公好嬲好嬲時,會走去做運動
我嬲時就閂門瞓覺
Nancy20090615
|

我 ex 唔會. 我同佢都好好品.
人妻一號
|
我老公試過:

會打爛杯,最後佢自己執返
wing715
|
唔會
Mrschann
|
C6試過掉iPhone落地下 等佢自己肉尺,無眼睇佢
品琪
|
我老公試過:

吾會

但會鎖門

連小朋友 嗌佢 都吾彩

hontari
|
Mrschann 發表於 19-3-17 23:20
C6試過掉iPhone落地下 等佢自己肉尺,無眼睇佢

我c6試過嬲到咬電話
到佢冷靜落嚟,我同佢笑到癲左,佢自己亦諗唔明當時做緊咩。。。只知道又要換mon貼
CCHINGC
|
完全唔會,老公唔會對我發脾氣,意見有出入都係討論居多
Smallraindrop
|
未試過
MeowMuiMui123
|
唔會呀。
samsang
|
會好大力推啲枱凳算唔算有暴力傾向
wewanwan
|
hontari 發表於 19-3-18 00:38
我c6試過嬲到咬電話
到佢冷靜落嚟,我同佢笑到癲左,佢自己亦諗唔明當時做緊咩。。。只知道又 ...

我笑左出黎
CiCiTang
|
我老公試過:

我老公同你老公一樣
拎個搖控大大力拍枱
總之就尊登拎起啲嘢,再好大力咁拍喺枱!
勁討厭
CiCiTang
|
我c6試過嬲到咬電話
到佢冷靜落嚟,我同佢笑到癲左,佢自己亦諗唔明當時做緊咩。。。只知道又 ...

好笑咬電話
有無問佢好無味?
jamlee309
|
未試過!因我仲惡過佢
大少拉
|
我c6試過嬲到咬電話

sorry 呀! 我真係忍唔住笑左。
yiphaulaam
|
我老公試過:

我老公會,仲會掉曬啲嘢出嚟,反網床,食緊飯嘅時候反枱,掉玻璃杯仲要有幾多掉幾多,掃曬枱面,電視機台嘅嘢落地,仲要次次都唔執,每次我執完覺得身心疲累嘅時候,佢又會死死地氣認錯,我又會心軟