親子旅遊

跳至

首頁
56789...12

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 19-3-19 11:12
我相信期內 hkd 升咗,先會貴少咗

你話 adada 呢招屈到幾多人呢

原來只係舊年18年暑假,唔係17年咁耐

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-3-19 11:11
因為可以知道即時扣左幾錢

咁個 rate 正常嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 19-3-19 11:17
咁個 rate 正常嗎?

比返訂房當日價錢我即時比埋錢

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-3-19 11:19
比返訂房當日價錢我即時比埋錢

咁都可接受,不過要打去花時間煩d d

複式洋房

有時會話明到酒店現付, 點知到酒店前一日佢地自行過左數!

伯爵府

好媽媽勳章

我都用AGODA訂左大阪酒店,
情況同JM所講,選擇延遲付款會貴左幾個%,
所以選擇即時付款,而且唔可以取消的,

但佢係訂單上寫"入住前酒店隨時扣款"/"到店付款",
我8月先住,甘即係點呢? 佢只列出YEN既總額,
係咪即係到時酒店用咩RATE都得?
如果係到店先付,係咪唔可以俾現金呢?

我第一次甘樣俾錢法,之前訂AGODA都係扣港元....
甘變相隨時金額有變數....

珍珠宮

雲妮彭 發表於 19-3-19 11:30
我都用AGODA訂左大阪酒店,
情況同JM所講,選擇延遲付款會貴左幾個%,
所以選擇即時付款,而且唔可以取消的,

邊間hotel ?

正常到店付,係唔會扣錢。俾 card 做擔保啫

到 hotel 俾 cash or card 都ok

珍珠宮

Duck1986 發表於 19-3-19 11:22
有時會話明到酒店現付, 點知到酒店前一日佢地自行過左數!

下,咁狗,我留意下先

伯爵府

好媽媽勳章

youhello507 發表於 19-3-19 11:41
邊間hotel ?

正常到店付,係唔會扣錢。

我2月底訂時佢係寫即時付款,
但依家都未扣錢,見佢收據寫酒店隨時會扣...
呢間房唔係AGODA自己的,佢向BOOKING.COM借的,
所以AGODA無即時扣我錢....

收據用YEN,唔用HKD, 另外我已俾左信用卡佢扣,
仲可以俾現金嗎?

我訂左天王寺付近既四天王寺飯店....

子爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

我都訂左房係延遲比錢,請問係要住日期前幾多日打電話去agoda叫佢即時扣錢?

伯爵府

shabutaro 發表於 19-3-17 20:58
其實佢冇伏你, 所有銀碼都有列出.例如最近 Yen 10,000 = HK$700

但你訂 $700 的房, 延期付款未必是 Yen 10 ...

絶對不是匯率升降問題,我試過訂日本酒店時匯率是69,大半年后扣數時是67,但竟然過數后發現重貴左,打電話去投訴賠番$俾我,佢解釋完我都唔知佢講乜,一陣話美元,一陣話手續費,總之不要延期付款,一定蝕。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

雲妮彭 發表於 19-3-19 11:46
呢間房唔係AGODA自己的,佢向BOOKI ...

你見佢係booking.com買房, 有無check埋booking價?
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-19 18:20
你見佢係booking.com買房, 有無check埋booking價?

有,但 dada 平d

大宅

abinayams 發表於 19-3-19 18:03
絶對不是匯率升降問題,我試過訂日本酒店時匯率是69,大半年后扣數時是67,但竟然過數后發現重貴左,打電 ...

無錯

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雲妮彭 發表於 19-3-19 11:46
呢間房唔係AGODA自己的,佢向BOOKI ...

通常我唔會係agoda訂其他網既房,我覺得條款唔好。

咁你有冇睇返原先佢借房既酒店網?

伯爵府

好媽媽勳章

cattz288 發表於 19-3-19 18:20

Booking.com個價貴少少....都好接近..
我訂既類型房已經無晒....

伯爵府

好媽媽勳章

yuyu.c 發表於 19-3-19 21:45
通常我唔會係agoda訂其他網既房,我覺得條款唔好。

咁你有冇睇返原先佢借房既酒店網?

其實我唔知呢間房係由BOOKING.COM買的,
我原本訂個間係AGODA既房,
係延遲付款,但價錢貴過另一間同類房,呢間係即時付款,
所以我取消左,再訂即時付款呢間...訂完之後先知,佢係向BOOKING.COM
買房,單上寫隨時扣款/到店付....但到目前為止,仲未扣錢....

我只係擔心,如果到店付款,唔知個RATE幾多,因此我先選擇即時付款,
已經預左俾港元幾多,但佢依家用日元計...都唔知要俾幾多港元...

水晶宮

雲妮彭 發表於 19-3-20 10:34
其實我唔知呢間房係由BOOKING.COM買的,
我原本訂個間係AGODA既房,
係延遲付款,但價錢貴過另一間同類房,呢 ...

平時agoda訂即時付款真係即時信用卡過數。

咁你收booking email個房錢係顯示日元定港元?

如果係港元到時過多佐你,可以同佢拗,如果係日元,你有冇mark低當時book,佢顯示既港幣價?如果有又係拎返尼個價同佢講,因你當時真係揀即時付款,係佢自己唔扣。

伯爵府

好媽媽勳章

yuyu.c 發表於 19-3-20 10:41
平時agoda訂即時付款真係即時信用卡過數。

咁你收booking email個房錢係顯示日元定港元?

訂房確認收據係以日元計算的,
所以先擔心到時兌換RATE,
我問CS,話到時唔知咩RATE喎,
佢答我唔會差好遠...都靚既...哎!

甘我KEEP番個初初訂既港元單先...

想問下,知唔知,如果到店先付,可以用現金俾嗎?
起碼我係香港唱時,知道咩RATE嘛....但我已用信用卡付款,
只係未扣數...

謝謝你意見!!

水晶宮

雲妮彭 發表於 19-3-20 10:49
訂房確認收據係以日元計算的,
所以先擔心到時兌換RATE,
我問CS,話到時唔知咩RATE喎,

到店付可現金或信用卡。

首頁
56789...12

尾頁