自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

lyh80115 發表於 19-3-18 20:46
如果係大陸系統,呢個帖到而家遠遠唔止3頁咁少

絕對係啦,起碼十幾版。

侯爵府

SillyU 發表於 19-3-18 21:02
你突破盲腸

都有無D恥之徒,又話大陸,又話阿爺。

珍珠宮

ddkaka 發表於 19-3-18 21:12

唔係國產列車國產系統,唔怪得討論得咁唔熱鬧啦,唔係大陸野 ...

今日有幾個舖講地鐵撞車, 有個舖一開波就話港鐵無得唔跟大陸, 用大陸係咁, 我喺第4頁左右講返香討嗰邊啲人揾到個事實係法國加拿大既合組公司負責, 而毒果講啲唔講啲, 只講個合約值33億但無講邊個係vendor, 個舖當堂靜晒. 之後只得呢個地鐵撞車舖仲有流量, 但人流唔多

珍珠宮

SillyU 發表於 19-3-18 21:02
你突破盲腸
點解觀塘線出事會有好多頁?

侯爵府

RelaxHippo 發表於 19-3-18 21:46
點解觀塘線出事會有好多頁?

因為觀塘線有部分係中國製列車
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

ellako99 發表於 19-3-18 09:07
Ar 爺要佢跟,佢豈敢唔跟?

更新系統,乜唔係因為要加密班次咩?原來阿爺想地鐵班次密啲,明白明白

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好彩係測試時間發生左呢個事故 ,好過真行時出事就

伯爵府

一開始就講訊號係加拿大,車係英國
點解成日拉大6黎講?係講既無知定有心做謠?

珍珠宮

Ol0314 發表於 19-3-18 21:32
乜而家有話唔查咩?
最最最重要的問題係
人地要更新 又話係大陸要佢更新

唔好意思,我個post一開始係無任何政治立場,你係咪回覆錯人?btw我都唔知點解俾人騎劫左個po,會無啦啦俾人direct左去中國製造,又無啦啦刺激左甘多人回應
btw以我一個政治冷感人,邊度製造唔係重點,黑貓白貓捉到老鼠就係好貓,而口碑係要時間建立同埋要維持,點解Made in Japan可以賣得特別貴?唔通所有人盲目追隨?我相信唔係囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

奇奇媽媽 發表於 19-3-18 23:48
一開始就講訊號係加拿大,車係英國
點解成日拉大6黎講?係講既無知定有心做謠?

點解講唔到? 今朝睇comment已經話唔撞點買新大6車喎!真係無限上鋼上線架
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

szeszes 發表於 19-3-18 23:06
好彩係測試時間發生左呢個事故 ,好過真行時出事就

唔明點解之前已喺新加坡出過事都仲比佢中標
放下自在

侯爵府

CherryCake 發表於 19-3-18 08:55
其實舊系統有咩問題?我見回歸後好多系統都再改,係咪要跟大陸?

好似話要加密D班次所以要換新系统。

翡翠宮

cattz288 發表於 19-3-18 23:53
點解講唔到? 今朝睇comment已經話唔撞點買新大6車喎!真係無限上鋼上線架
...

所以我覺得港鐵醒呀,搵鬼佬公司搞,衰咗都唔會俾人剷上天。

侯爵府

畀面勳章

jyjy1684825 發表於 19-3-18 23:55
好似話要加密D班次所以要換新系统。

宜家寫軟件d人好廢。
Nice to meet you!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

唔係大陸車大陸系統,D人無得鬧添!咁大件事得幾頁,無人講。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

Ol0314 發表於 19-3-18 09:25
唔好乜都話關大陸事
舊左就要更新呀啦
唔更新 閣下係咪仲係燒柴黎食野?

就係囉!
以前得幾條綫
依家多過以前幾倍,咁update 系統都好正常,update d 嘢都要鬧,唉..
咁人地都要測試,你估人地想有事咩,個個都鬧

男爵府

今朝我都睇倒,頭幾頁D人起勢拉埋大陸嚟講,有jm話係外國公司⋯ 即刻,靜曬!

wcpcelia    發表於 19-3-19 10:48

男爵府

SillyU 發表於 19-3-18 22:11
更新系統,乜唔係因為要加密班次咩?原來阿爺想地鐵班次密啲,明白明白

...

哦!多謝指教!

公爵府

tredd 發表於 19-3-19 00:30
今朝我都睇倒,頭幾頁D人起勢拉埋大陸嚟講,有jm話係外國公司⋯ 即刻,靜曬!
...

唔係呀 話係外國貨
佢地都會話唔出現問題
點買國貨?

子爵府

回覆樓主:

套通訊系統華為既

首頁

尾頁

跳至