論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1010k 發表於 19-3-18 09:08
我一直有提供free coffee,
有講明一天只可以一包.(健康原因)

不如試下分開買 咖啡粉 + 糖 + 奶精。
獨立包裝3合1咖啡入面都係呢啲野, 但個 per gram 價就貴好多。
Depends on 你 budget 係幾多, 可以同佢講呢啲係2個月/3個月supply, 你太快飲完, 就要自已買。

男爵府

1010k 發表於 19-3-18 13:08

冇啦,佢話飲平價咖啡自己會嘔、會頭暈.

平價 coffee 咪一樣係 coffee 所有 coffee既 chemcial makeup 係一樣, 只係味道唔同。
你同佢講佢唔係因為飲平咖啡而頭痛, 而係飲太多咖啡, 有左 addiction。今日開始為左佢"健康"著想, 唔會再供應咖啡。直至佢無左頭痛呢個問題為止

男爵府

1010k 發表於 19-3-18 19:32
我初時係諗:唔係掛?香港咖啡咁Q差?
我問姐姐,咁佢平時喺菲律賓飲乜?有冇嘔?

你答佢: Maybe you should go back to drinking water.

男爵府

1010k 發表於 19-3-20 08:38
唔敢叫你買都好.
我姐姐直情係 我掙佢錢咁,
話我冇買比佢,而且好耐都冇買比佢.

真係老馮咁喎。
咁你而家點? 當然唔會買啦, 佢仲敢唔敢追你?

男爵府

1010k 發表於 19-3-20 10:30
佢有追我4次呀.
我早幾日都坦白說:唔鐘意你講大話屈我冇買.
你要飲自己買啦.

菲好多都係咁架, 老馮的, 好似你欠左佢咁。
咁囉, 佢咁想要多啲 coffee, 你咪順便 lecture 下佢做野方便邊邊啲地方要改善, bullet point 咁寫埋比佢, 改善到就增加 coffee 供應...

佢唔肯, 你咪話你呢個 employee 都無 result 比老闆睇到, 仲好意思要呢樣要果樣?

首頁

尾頁

跳至