論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

1010k 發表於 19-3-18 09:56
我真的傷心了.
就當我薄皮啦.
姐姐又講大話、又報細數、扮可憐、投訴我

你當佢英文唔好, 半天一包coffee 講錯為一天半包 coffee 啦。

其實, 唔洗提供coffee. 你一開始比咗, 工人係會視為 "老馮".

水晶宮

1010k 發表於 19-3-18 09:56
我真的傷心了.
就當我薄皮啦.
姐姐又講大話、又報細數、扮可憐、投訴我

你當佢英文唔好, 半天一包coffee 講錯為一天半包 coffee 啦。

其實, 唔洗提供coffee. 你一開始比咗, 工人係會視為 "老馮".

水晶宮

1010k 發表於 19-3-18 19:32
我初時係諗:唔係掛?香港咖啡咁Q差?
我問姐姐,咁佢平時喺菲律賓飲乜?有冇嘔?

唔好意思, 笑咗。

你當時有冇打蛇隨棍上, 同工人講, 為防佢嘔, 就飲水好喇。

水晶宮

細姐姐 發表於 19-3-22 12:09
唔好意思。Sorry Sir? 你真係亞Sir, 男主人?

你係full time Sir?

呢個阿 sir 有個 "鬧鐘post" 講咗個幾月有好幾版, 堅持工人可自然醒而不准佢用鬧鐘, 亦堅持男人之家要入去工人+小朋友訓緊覺的房間幫小朋友蓋被及拿物件。

有僱主真斥其非, 但呢個阿 Sir 認為自己冇問題。

水晶宮

csysimon 發表於 19-3-22 16:08
真係問題唔係鬧鐘問題

都係果句 如果所有人覺得我唔尊重, 咁我道歉啦

bk 有人覺得你隨便在工人+小朋友訓緊覺時入佢地房係唔尊重工人, 你已不止一次向bk 人say sorry。其實你在bk say sorry 係無補於事。要你自己真的認為你行為不尊重工人, 停止隨便入工人及小孩房間的習慣, 才是真尊重工人。

首頁

尾頁

跳至