論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

1010k 發表於 19-3-18 13:08

冇啦,佢話飲平價咖啡自己會嘔、會頭暈.

平價 coffee 咪一樣係 coffee 所有 coffee既 chemcial makeup 係一樣, 只係味道唔同。
你同佢講佢唔係因為飲平咖啡而頭痛, 而係飲太多咖啡, 有左 addiction。今日開始為左佢"健康"著想, 唔會再供應咖啡。直至佢無左頭痛呢個問題為止

別墅

1010k 發表於 19-3-18 13:17
買雀巢獨立咖啡包,我可以.
但佢講大話、兼投訴我冇比咖啡佢,
我頂唔住.

我都係買獨立包裝三合一咖啡比姐姐,價x棧買,$24蚊27包,我好準時每月一號入貨比姐姐,佢自律,一日一包。

男爵府

Solarflare 發表於 19-3-18 18:57

平價 coffee 咪一樣係 coffee 所有 coffee既 ...

我初時係諗:唔係掛?香港咖啡咁Q差?
我問姐姐,咁佢平時喺菲律賓飲乜?有冇嘔?

姐姐答:喺菲律賓時,飲水多.唔會嘔.

我.. 唔識答.
即係而家恰我啦?!

水晶宮

1010k 發表於 19-3-18 19:32

唔好意思, 笑咗。

你當時有冇打蛇隨棍上, 同工人講, 為防佢嘔, 就飲水好喇。

男爵府

birdbird 發表於 19-3-18 19:49
唔好意思, 笑咗。

你當時有冇打蛇隨棍上, 同工人講, 為防佢嘔, 就飲水好喇。

當時我講唔到任何說話...
真係疾到我應

原來我做左傻仔咁耐(我也送咖啡比前姐姐)

大宅

回覆樓主:

我工人
一開始問可唔可以星期日帶方包出去食,因果時佢病左,腸胃炎,
現在老憑星期日係有包帶去,要用保鮮紙包好,熱水胡要用膠袋包好出去,水要飲即煲,不是即煲盡可能倒曬去我杯到

講起咖啡,我買雀巢比佢,我大生買4x元五十包三合一,水貨黎,以前日日二包,當我知凌晨二點半同老公傾電話後我無阻止,但當我知我女夜晚係比佢嘈醒後, 我叫老婆一星期比八包佢,佢星期六會問我地拿多二包,

夜晚星期日飲咖啡,跟住第二日唔夠訓,外母話佢走入去訓(我地現在無比佢午訓)

咖啡係可以唔提供,

佢地民族係當老憑,共勉之

大宅

回覆樓主:

樓主不用興

真係太串

你局鬼氣唔比,話唔再買,我贊成

我果件無再話佢,因巳放毒比佢食緊,
一個月後佢知乜事

男爵府

1010k 發表於 19-3-18 19:32

你答佢: Maybe you should go back to drinking water.

男爵府

csysimon 發表於 19-3-18 19:58
我工人
一開始問可唔可以星期日帶方包出去食,因果時佢病左,腸胃炎,
現在老憑星期日係有包帶去,要用保鮮 ...

請問大生喺邊? 咁抵既

大宅

1010k 發表於 19-3-18 20:01
請問大生喺邊? 咁抵既

大生超市
水貨
$80二包
一包50條
雀巢

有其它牌子,都唔貴
你其實可去藥房睇下,有d藥房都有架

大宅

回覆樓主:

買比佢唔係問題

好憎做老憑同貪心

一日一包咖啡巳好夠

比佢足夠休息,自己夜訓係自己問題

男爵府

csysimon 發表於 19-3-18 20:00
樓主不用興

真係太串

你比咩佢吃?煎炸野?

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 19-3-18 13:21
你真醒~ 佢話自己喺菲生活時,
自己屋企有即磨咖啡機,每天嘆.

又或者係, 因我去philippine玩, 碧瑤市。 買咗幾包coffee豆。 好平一磅, 比我老豆同亞叔做手信, 佢地話好靚。 好香。 因佢2個係咖啡精來架, 一日幾杯。

叫佢買番philippine咖啡自己飲啦。

總之好平又靚。

約HK$2x一磅

大宅

最關心BB問題熱投勳章

講清楚coffee唔係僱主老馮要包,係表現好先有的獎勵

伯爵府

畀面勳章

其實飲品僱主係咪不用包? 可以只提供水嗎?
我姐姐剛請時自己在買餸錢買咖啡(1包30小包$22),
不停飲, 吾夠10日已飲哂又用我$買, 我覺得吾對路,
同她說每月只可以買1包(有30小包夠飲1個月),
之後佢就用我$買檸檬, 用我d蜜糖來沖(我家d蜜糖比佢食哂), 火都呢,
我現在收起哂d蜜糖入櫃, 有時真係好鬼火, 不問自取, 好似老鳳咁 !

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

sukiwongsk 發表於 19-3-19 09:06
其實飲品僱主係咪不用包? 可以只提供水嗎?
我姐姐剛請時自己在買餸錢買咖啡(1包30小包$22),
不停飲, 吾夠10 ...
你工人好離譜, 不問自取。 小心佢偷野。 佢地好識享受架, 唔靚野唔攞架。

以前掃把的肥廢人, 我用松露醬撈菜比Pa食, 佢又照板煮碗, 比我鬧, 喊。 混吉架。

象牙宮

----

男爵府

吾洗買啦,等佢自己買,我果個都自己買架,成日話自己眼訓,其實已經無咩做,9點就自由時間!

大宅

回覆樓主:

嘿,我而家件極品,一到步笑住問要咖啡,我話唔包,佢竟厚面皮到答話佢唔知有啲咁嘅事,以前僱主俾。我話睇情況,你做到野,我行開街可以當bonus買,講明我都係睇心情。
結果,佢每日趁我同老公出門口就落order: if you buy me drinks today, you can buy coffee/honey/lemon tea......
結果,我冇一次買返俾佢,因為佢連最基本嘅洗碗都唔肯做好,晚晚向我大呼小叫,第2朝又笑哂口。思覺失調
PS: 尋晚終於俾一個月通知,等新人到。佢個樣shocked到呢,心都涼哂

首頁
12345...6

尾頁

跳至