論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

DHA勳章

咖啡我見差唔多無會自己買比佢,對上個工人未無就同我講就黎無咖啡,搞到好似老馮咁,好反感。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 19-3-19 00:34
又或者係, 因我去philippine玩, 碧瑤市。 買咗幾包coffee豆。 好平一磅, 比我老豆同亞叔做手信, 佢地 ...

我呀姐5月底上場,請問要不要佢買定過來我比錢佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

easimama 發表於 19-3-19 21:53
新工人你未熟佢, 唔使理住。 起碼做到一個約至算。 有好多philippine shop, 佢地大把鄉里, 自己知門路。

個陣大食vicky初來都話要drink coffee, 但個陣Pa已介咖啡。 我地無飲。 但我有咖啡stock來整蛋糕, 佢睇中我D咖啡, 但我講明不準掂。

我話if just drink tea. 佢話唔飲。 慳番。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 19-3-19 22:16
新工人你未熟佢, 唔使理住。 起碼做到一個約至算。 有好多philippine shop, 佢地大把鄉里, 自己知門路。 ...

其實我覺得佢地係菲律賓生活,照理應該感恩同珍惜,
佢地點解会咁多慾望架?
其實我心態有少少似樓主,原來係我一廂情願(emoji)(emoji)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

easimama 發表於 19-3-19 22:39
其實我覺得佢地係菲律賓生活,照理應該感恩同珍惜,
佢地點解会咁多慾望架?
其實我心態有少少似樓主,原 ...
你人好, 但佢地, 好D唔得好D。 佢地最鐘意錢, 唔使做, 任偷, 做港太。 你唔供應得咁多架啦。

總之天地良心無克薄到工人就得。

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我有提供咖啡,其實計返都係一蚊一包,唔緊要啦, 一個月點都飲唔到一百蚊

男爵府

Rainchan520 發表於 19-3-19 22:52
我有提供咖啡,其實計返都係一蚊一包,唔緊要啦, 一個月點都飲唔到一百蚊
...

是我買了20包比姐姐,佢8日用哂.
最重要是:佢投訴我冇買比佢

已經不是錢的原因.

子爵府

easimama 發表於 19-3-19 21:53

唔使咁緊張!
如你咁做,工人未到,你已俾工人食住,小心d!

我印姐都飲coffee, 但我唔飲的,我拾多年來都冇買coffee 俾印姐

直到現在這個,去街市,有promo, 叫佢試味,$100, 3 大包,但有時佢做嘢發夢,我見佢冇晒,我當睇唔到,工人又唔敢叫我買,隔一排,去開藥房,就買包俾佢

男爵府

細姐姐 發表於 19-3-20 08:29
唔使咁緊張!

唔敢叫你買都好.
我姐姐直情係 我掙佢錢咁,
話我冇買比佢,而且好耐都冇買比佢.
(大佬,個姐姐才來了幾個星期,會有幾耐冇買呀?

複式洋房

細姐姐 發表於 19-3-20 08:29
唔使咁緊張!

真係多謝各位賜教,第一次請姐姐係冇經驗。所以真係要多爬文了解一下令自己日後少碰釘

複式洋房

lily-of-valley 發表於 19-3-19 22:43
你人好, 但佢地, 好D唔得好D。 佢地最鐘意錢, 唔使做, 任偷, 做港太。 你唔供應得咁多架啦。

總之 ...

係,我有留意到你既留言,覺得你好勁。好快能智鬥vicky 姐。

男爵府

1010k 發表於 19-3-20 08:38
唔敢叫你買都好.
我姐姐直情係 我掙佢錢咁,
話我冇買比佢,而且好耐都冇買比佢.

真係老馮咁喎。
咁你而家點? 當然唔會買啦, 佢仲敢唔敢追你?

大宅

1010k 發表於 19-3-18 13:08

冇啦,佢話飲平價咖啡自己會嘔、會頭暈.

我請過3個工人,全部都係印,2個唔食我買嘅早餐,怕有豬油。

只有一個選揀性食早餐,貴嘢一定食,普通方包一塊都唔食。結果我要自己食3日先食得完。

如是者試過5、6次後,就問佢以後早餐仲要唔要預佢一份,因為我唔想買咗你又唔食,佢就叫我唔洗預佢啦!

象牙宮

easimama 發表於 19-3-20 08:42
係,我有留意到你既留言,覺得你好勁。好快能智鬥vicky 姐。
唔係勁, 係我人企得硬D。 性格問題。 係就係唔係就罷。

複式洋房

LittleCS 發表於 19-3-20 10:22

我請過3個工人,全部都係印,2個唔食我買嘅早餐,怕有豬油 ...

其實姐姐家鄉食乜呢,咁healthy

男爵府

Solarflare 發表於 19-3-20 08:48
真係老馮咁喎。
咁你而家點? 當然唔會買啦, 佢仲敢唔敢追你?

佢有追我4次呀.
我早幾日都坦白說:唔鐘意你講大話屈我冇買.
你要飲自己買啦.

唉,係要我講到咁白. 佢又要做到咁出位.
點解呢?真係文化不同?或是人際關係不同?

我想大家開心,姐姐就喜歡當我水魚傻仔?

大宅

easimama 發表於 19-3-20 10:30
其實姐姐家鄉食乜呢,咁healthy

印印唔食豬,所以多數去印尼鋪買嘢食

複式洋房

LittleCS 發表於 19-3-20 10:36
印印唔食豬,所以多數去印尼鋪買嘢食

係喎,明白。

象牙宮

1010k 發表於 19-3-20 10:30
佢有追我4次呀.
我早幾日都坦白說:唔鐘意你講大話屈我冇買.
你要飲自己買啦.
係你唔夠佢地賴皮同奸。 你咪同佢講you mean I owe you coffee?
How many things I owe you also?
If you said I owe you this and that, you better give me your resign letter.

咁就一哭, 二餓係度扭。

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-3-20 10:51
係你唔夠佢地賴皮同奸。 你咪同佢講you mean I owe you coffee?
How many things I owe you also?
I ...

我... 唔敢.

Agency fee 好貴.. 一個月貨仔又 $一萬

首頁
12345...6

尾頁

跳至