時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

牛子 發表於 19-3-18 12:46
所以我咪話, 求其啦, 兒家呢個年代, 大家都只係信自己想信的版本, 就算有hard evidence (cctv)都可以話個e ...

講造假呢單先勁, 勁到bk鐵粉無人出聲

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190316/bkn-20190316163952635-0316_00822_001.html

耶魯大學爆入學醜聞 校長取消赴港中大演講

禁止訪問

牛年勳章

伯爵府

有大食大 發表於 19-3-18 12:56
講造假呢單先勁, 勁到bk鐵粉無人出聲

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190316/bkn-20190316163952635 ...

好好笑喎..樓主貼新聞講成都食物出事家長被補 你就九唔搭八拉到去耶魯大學入學。

珍珠宮

留毛等人話:
外國都係咁。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fatchu@home 發表於 19-3-18 11:00
大陸好發達又先進過香港好多

大宅

Mm233 發表於 19-3-18 13:33
好好笑喎..樓主貼新聞講成都食物出事家長被補 你就九唔搭八拉到去耶魯大學入學。
...

彼此彼此啦, 我個post回某會員, 吾係同你或者樓主講

男爵府

mini1204 發表於 19-3-18 11:14
唔洗睇都知係假新聞, 我國點會有D咁既事.

agree

禁止訪問

翡翠宮

Mm233 發表於 19-3-18 13:33
...

次次都係咁架啦
因為要揾人陪
我蟈衰西方一樣衰
咁我蟈D屎可能臭少D卦,大家分擔下

禁止訪問

大宅

牛子 發表於 19-3-18 14:10
無嘢ge...我只係感嘆下, 兒家呢個世代, 真係立場行先, 就算你俾人潑髒水, 你想盡辦法去澄清, 快速地搵到原 ...

難為呢版仲叫自由講場, 我就吾多覺係有自由

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

Bunny jj , 毒媒不嬲都係嘩眾取寵段章取義, 整件案件正在調查當中, 成都七中之承包商女老板(德羽後勤管理服務公司老板的小三, 負責食堂採購工作) 已經被拘捕調查

至於有家長偽造相片, 製造輿論壓力,亦係事實。

食安問題,已經驚動中央, 你認為地方政府仍可包庇嗎?

如果利用媒體去炒作去影响審判, 香港見得少咩~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

有人直接放了飯堂的片段上網⋯大家可以看了再判斷·

而且家長跳樓?點解要跳?我唔信咯⋯⋯
學校有名冊(現在的名冊都是電腦化),
上網check下都有啦⋯⋯

只是大陸講咩都是「維穩」

複式洋房

choc_choc 發表於 19-3-18 12:50
呢啲咁荒唐嘅事日日喺大劣發生,乎合國情,睇到無感覺。

Agreed

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

回覆樓主:

有班人好得意,成世人都唔會返大陸,跟本大陸點衰都唔關佢地事,但就要日日搵啲大陸負面新聞嚟吊命,冇呢啲新聞,佢地生存義意都少咗

chankawa    發表於 19-3-23 19:07
bull2015    發表於 19-3-21 11:56
bull2015    發表於 19-3-21 11:55

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

毒果作者日報~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

ddkaka 發表於 19-3-19 10:54
有班人好得意,成世人都唔會返大陸,跟本大陸點衰都唔關佢地事,但就要日日搵啲大陸負面新聞嚟吊命,冇呢啲 ...

講得冇錯佢地一日唔唱衰大陸,周身唔聚財唉..難道D狗糧真係咁好食

首頁

尾頁

跳至