論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

MMMHK 發表於 19-3-18 10:38
昨晚3歲仔不舒服狂哭,一直到11點幾,我同C6啦啦聲帶仔去醫院睇急診。昨日姐姐放假,8點零回到,入房關門, ...

我仔發高燒個日我姐姐返工添,佢無通知我,我返到屋企都無同我講,好似唔關佢事,不過我一睇就知我個仔唔舒服,同你一樣即去醫院急症,搞到2點幾先返,都係一句問候都無,完全咩都無問,平時對我個仔都麻麻地。

侯爵府

回覆樓主:

你問我會唔會心寒,咁就一定會,但請工人真睇命水既野。。你會唔開心,但唔好執著啦。。。至於换人,佢平時仍然對仔仔好就算啦。。换第二個,對仔仔唔好仲麻煩。。。

子爵府

MMMHK 發表於 19-3-18 12:19
姐姐平日都係禁樣架,仔仔整到佢都表現得好肉赤。所以佢尋晚禁樣我好唔開心,就算係放假都會關心下掛
...

會唔會瞓咗覺 真係聽唔到

大宅

MMMHK 發表於 19-3-18 10:38
昨晚3歲仔不舒服狂哭,一直到11點幾,我同C6啦啦聲帶仔去醫院睇急診。昨日姐姐放假,8點零回到,入房關門, ...

惟有自己諗開點啦,我女夜晚係廳度嘔加大喊,姐姐都唔出來望下,仲要唔係放假。平時對我女都Ok既。她們只是當份工打姐,唔會付出真感情。

大宅

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我之前工人同我女一間房,半夜佢賴尿我幫佢換衫換床單,咁嘈佢訓上隔都無理過,好醒訓,真係當份工,無人情可言。

男爵府

kittybaby2012 發表於 19-3-23 03:52
我之前工人同我女一間房,半夜佢賴尿我幫佢換衫換床單,咁嘈佢訓上隔都無理過,好醒訓,真係當份工,無人情 ...

算啦。
我姐姐都係咁, 仔初生時成日半夜大哭, 姐姐只有幾次出來睇過。
但佢早上係6點半準時醒, 我要佢早上精神夠, 幫我湊b等我有得訓回籠覺, 我唔比訓午覺, 咁佢夜晚當然要足夠休息。
當份工咁打, 當然啦。佢又唔係同僱主有親, 為錢為生活, 不會講咩真感情。

首頁

尾頁

跳至