懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

初來步到~~ 各位JM 好
7/3 confirm bingo... 3 or 4w (dd 7/2)
11/3 照到疑似胎囊~ 婦科醫生想我今日去照..
但中醫又話唔好照咁密.. 會影響bb
咁我改咗29/3 再照...
中間我會睇中醫繼續調理... 安胎..
究竟點好呢?但又囉囉攣... 好想知有無閃閃睇.. 但又怕失望...
各位jm 等第一次產檢係咁要7-8w先去好啲?

謝謝各位~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

子爵府

7w以上先照到心跳,咁早去照唔到要用陰照,萬一bb未係好穩定會有流產危險,而且咁早去,照唔到心跳又驚餐死,7-8w先照都未遲

男爵府

Watermelon2.0 發表於 19-3-18 13:41
7/3 confirm bingo... 3 or 4w (dd 7/2)
11/3 照到疑似胎囊~ 婦科醫生想 ...

1. 咁早照無野睇,得睇下係咪宮外孕,見未有心跳盞嚇自己
2. 無數據話照得多對bb唔好

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得你太心急啦,咁早一般係照唔到架

別墅

謝謝各位JM 意見~~ 咁我乖乖等到29/3 見醫生喇~
因為呢排又無咩感覺~ 只係大食咗好多... 想知bb 吸唔吸收一齊大
又見其他post 講過佢唔大都無先兆.. 即係無痛無流啡.. 好驚無咗

複式洋房

Watermelon2.0 發表於 19-3-18 18:56
謝謝各位JM 意見~~ 咁我乖乖等到29/3 見醫生喇~
因為呢排又無咩感覺~ 只 ...

唔好咁擔心呀!之後又要Nifty 又要照結構又要糖水,幾時先擔心完

我當時6week都冇閃閃
一直到7week幾先有

男爵府

Watermelon2.0 發表於 19-3-18 13:41

除左等,仲可以訓多d,訓多d 先長胎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系架,我第一次好似6、7W。陀B期間,每次期待都好期待。

別墅

瞓多啲~ touchwood 都瞓得到~

係呀~ 期待下星期照~~ 希望見到小生命喇
日日都間唔中痛下~ 就知間房擴展緊~ 健康成長
再次多謝你地嘅意見~ 大家都陀b 順利

男爵府

照2d超聲波基本上好安全,我孕期除咗按醫生schedule,有唔舒服就照~
理論上8w見到閃閃照最理想~

子爵府

我都係7w多d先去照,有閃閃後,下次再照已經 16w, 跟住20w照結構

侯爵府

我初期照好密, 6 W 已經照左3次, 其實照得多係唔會對BB 有咩影響

首頁

尾頁

跳至