自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bbc2018 發表於 19-3-19 08:55
Sorry, 小小側面又遠都認到?咁厲害。得一個人没有為意。下次cover哂

好聲好氣同你講仲要寸反轉頭。。。隔左兩個座位,一個aisle, 你覺得遠?
唔好意思打擾樓主

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sabun 發表於 19-3-19 08:59
cx好坐嗎?350-1000airbus普通eco位

我Ok,呢幾年都係搭Cx來回香港,我鍾意係英國搭中午機返香港,到步朝早約7點,嚟英國會係香港搭半夜機,到步係英國朝早約7點

珍珠宮

stkyo 發表於 19-3-19 09:04
我Ok,呢幾年都係搭Cx來回香港,我鍾意係英國搭中午機返香港,到步朝早約7點,嚟英國會係香港搭半夜機,到 ...

cx8月暑假直航阿姆斯特丹9225來回一位,價錢可以嗎?
即會否太貴?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sabun 發表於 19-3-19 09:38

cx8月暑假直航阿姆斯特丹9225來回一位,價錢可以嗎?

荷蘭我唔清楚,聽落有啲貴,因為唔知荷蘭機場稅幾多,英國機場稅好貴,呢個價錢飛英國唔算貴

珍珠宮

stkyo 發表於 19-3-19 09:49
荷蘭我唔清楚,聽落有啲貴,因為唔知荷蘭機場稅幾多,英國機場稅好貴,呢個價錢飛英國唔算貴
...

我呢隻加錢可改日期同取消的,加上又是旺贵,又是直航,可能因咁而貴 荷航價格都差不多,仲耍加錢才能mark位

侯爵府

我睇過cx, 要成$18000,好貴坐13個鐘到LHR,之後再轉2.5 hr 先到

侯爵府

pippo7389 發表於 19-3-19 09:02
7 同10歲好大喇,我囡4歲半嗰陣坐16個鐘完全冇問題

因為我係一個怕坐飛機既媽媽,我其實好擔心唔單止自己照顧唔到自己,仲照顧唔到d仔

侯爵府

goat 發表於 19-3-19 09:03
好聲好氣同你講仲要寸反轉頭。。。隔左兩個座位,一個aisle, 你覺得遠?
唔好意思打擾樓主
...

唔緊要,我好樂意了解多d唔同既意見

珍珠宮

christyheihei 發表於 19-3-18 14:15
黎緊會去北歐, 第一次坐咁耐飛機, 請問有咩要特別注意?

北歐都吾系超長時間,轉機時找d長椅,休息一下
荷蘭個機場幾好,有靠背椅比轉機客休息,以前荷航,英航比較平,班次算密

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

tsung 發表於 19-3-18 21:04

tsung    發表於 19-3-19 12:39

珍珠宮

angiehouse 發表於 19-3-19 10:14

北歐都吾系超長時間,轉機時找d長椅,休息一下

而家荷航貴,逐樣計錢

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

christyheihei 發表於 19-3-19 09:53
我睇過cx, 要成$18000,好貴坐13個鐘到LHR,之後再轉2.5 hr 先到

Finnair幾錢?

侯爵府

3b 發表於 19-3-19 15:36
Finnair幾錢?

芬蘭唔洗$6000,Emirates 唔洗$5000。

複式洋房

對我呢啲幾時都訓得著既人黎講,真係無差,哈,一係拎本旅遊書睇下,Plan下行程

侯爵府

mancheung1 發表於 19-3-19 15:45
對我呢啲幾時都訓得著既人黎講,真係無差,哈,一係拎本旅遊書睇下,Plan下行程 ...

我最羨慕你呢種,我只係自己張床先會容易訓著,飛機我真係驚眼光光10個鐘

公爵府

lovebaby18 發表於 19-3-18 15:43
我地坐過法航,荷航,英航,德航,土耳其航空,Qatar airways, 維珍。今年暑假會坐國泰。
我自己最鍾愛土 ...

请问呢件嘢叫咩名?同边度買?
我youtube 見过,但唔记得叫咩。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頸枕、拖鞋、面霜、口罩、紙杯牙刷、輕便服飾、熱水壺

男爵府

lovebaby18 發表於 19-3-18 15:43
我地坐過法航,荷航,英航,德航,土耳其航空,Qatar airways, 維珍。今年暑假會坐國泰。
我自己最鍾愛土 ...

請問係邊度買?$?

男爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 19-3-19 16:06
请问呢件嘢叫咩名?同边度買?
我youtube 見过,但唔记得叫咩。

我住英國係ebay買。不過淘寶應該好多。
應該叫做旅行腳墊

男爵府

kiwibaby2015 發表於 19-3-19 16:17
請問係邊度買?$?

我住英國係ebay買。不過淘寶應該好多。
應該叫做旅行腳墊

首頁

尾頁

跳至