自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

績埋績埋d怨氣

珍珠宮

chinatea 發表於 19-3-19 02:57
回覆 namnamnamlolo 的帖子

朋友識左30幾年,睇住佢仔出世,雖然深交,但我都冇問人家事,佢地一家都係CC文文D ...

個衰人係將大部分人心裡既說話講咗出黎
所以我朋友試過租俾一對夫婦
但最後發現原來租客係佢地既父母
應該係搵唔倒租盤
所以要呃人囉
不如叫你朋友個仔係天水圍買樓俾2老
等2老百年歸老層樓就係佢既
好fair呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

知都唔駛講出口!仲要咒人..咁無品既!衰格

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小詠 發表於 19-3-18 17:43
大部人走也是在醫院, 業主擔心太多, 好租客難求, 點都好過租比D 租霸啦

係囉!
放下自在

子爵府

回覆樓主:

d人把口唔收,口德唔好,好快反彈返俾自己,唔使嬲

男爵府

把口咁賤

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢有呢個擔心都好正常
但唔洗講到出口

chinatea    發表於 19-3-20 01:24

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原來唔止老人把口咁衰,連後生仔都咁衰,唔知做咩呢排好多人搵租,我咁岩同個孫放左學,坐係門口食雪糕,有個地產帶人來睇完屋,個客走左架啦,係個業主同地產講野...
應係個客還租金,個地產就勁讚個客好斯文,又唔養動物,一個人住唔會嘈到隔離....個業主大大聲話:一個人就唔好租啦,比唔起租就返亞媽道住啦.....等我去8下業主開幾錢租先.
<br><br>

水晶宮

回覆樓主:

大把呢D口賤精

chinatea    發表於 19-3-20 01:54

侯爵府

回覆樓主:

一開二買多間叫個仔供好過啦, 兩老何必出去受人氣

公爵府

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

住吓村也開心,村舒服,退休後又唔趕返工

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 healthymimi 的帖子

講真呀,住村地方大D,見天空多D,唔會個個關哂門,有D村都會有間士多買下野,有D田可以食到新鮮菜,但仲有好多村咩都冇下下要坐車出去買,住開市區D人,都要一段時間先可以習慣,我亞姨都曾經試過去大棠住,因為搵錯地方住,星期6,日出完街係冇車坐返入去,下下要由元朗行返入去,最後住左兩年完左約都搬走,我都同朋友講過,佢老公話點都試下鄉村生活喎.
<br><br>

大宅

而家d業主係好黑人憎,有層樓出租覺得自己好巴閉架,我地之前睇樓都好受氣,好在以後唔使再睇

侯爵府

醒目開學勳章

其實有可能是年青壞心腸的人變老左!

別墅

15週年勳章

回覆樓主:

唔租冇問題,但當面講,好衰呀

大宅

業主雖然口衰,但好多都唔租俾老人家係事實。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老人家講野刻薄, 係因為依D人後生啲時候都講野刻薄; 唔關年齡事, 係個人啲人格有問題

首頁

尾頁

跳至