懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下各位本身已經微胖(有肚腩)既準媽媽, 你地大肚果時個肚摸落去係硬身定係林林地呢?我宜家17w, 成日都覺得個肚篤落去係林林地, 所以應該唔係BB肚, 而係我本身既腩肉..
係唔係呢?

別墅

klsabb 發表於 19-3-18 18:13
想問下各位本身已經微胖(有肚腩)既準媽媽, 你地大肚果時個肚摸落去係硬身定係林林地呢?我宜家17w, 成日都覺 ...

初時係林嫁 而家34週個肚係實

別墅

回覆樓主:

我都好想知,本身好肥。。。

複式洋房

初頭淋,慢慢會實,好似吹脹左既籃球

水晶宮

淋淋地。

大宅

想問下各位本身已經微胖(有肚腩)既準媽媽, 你地大肚果時個肚摸落去係硬身定係林林地呢?我宜家17w, 成日都覺 ...

初頭係林既,25週開始慢慢變實

水晶宮

回覆樓主:

起碼六個月先實

大宅

我都有同一個疑惑...我本身有少少肚腩,平時係本能地縮少少肚咁睇落就好平坦。有左之後明明同平時食差不多野,挽下手仲食少左,但個腩位就凸左,仲勁過我以前放鬆冇縮肚時,明明三個月應該未見肚嘛,我用手meet佢佢又meet得起,所以我當佢係肥肉...

大宅

本身有d腩肉,頭3個月感覺唔大
17w的話你試下摸肚池對下有拳頭甘大硬硬地就係阿b。
我大約4個月後明顯摸到佢,
因為個肚有時會左右唔balance,
18w開始先feel到胎動(脂肪厚無計)
里星期佢特別大力郁,
有時佢打我隻手,成個肚皮肉眼都見彈左1下。

男爵府

BerniceL 發表於 19-3-18 20:43
我都有同一個疑惑...我本身有少少肚腩,平時係本能地縮少少肚咁睇落就好平坦。有左之後明明同平時食差不多 ...

我都係咁. 我係由胃果個位開始大左到肚臍落多少少.
阿媽同爸爸成日話係見肚架喇. 我果時係3個月.
我話係met 得起, 篤落去又林. 所以係肥膏ja ma..

男爵府

原來大家都係一開始就係林林地. 係後期先實..

咁我當佢係頂起左我既脂肪啦

男爵府

射手貓 發表於 19-3-19 08:40
我大約4個月後明顯摸到 ...

可能我真係脂肪層太厚, 完全feel唔到肚臍對下有硬硬地

等我今晚攤係sofa 再試下feel佢

用戶要求終止服務

射手貓 發表於 19-3-19 08:40
我大約4個月後明顯摸到 ...

你摸到拳頭硬硬地不是阿b ,而係你宮縮唔知
正常胎動既時候個肚係唔會硬架,硬就是有宮縮開始

大宅

回覆 puppydingo 的帖子

本身係林既, 過左20WK之後就開始實, 而家26WK都已經好實.

大宅

瞓得好勳章

plng1215 發表於 19-3-19 15:24
你摸到拳頭硬硬地不是阿b ,而係你宮縮唔知
正常胎動既時候個肚係唔會硬架,硬就是有宮縮開始
...

我而家13w,呢兩日都試過一舊野凸起好硬,其實係咪唔好

水晶宮

lydia83hk 發表於 19-3-19 15:26
回覆 puppydingo 的帖子

本身係林既, 過左20WK之後就開始實, 而家26WK都已經好實. ...

我唔記得幾周開始實。我諗18周。我孖嘅。
去倒36周覺得會爆

珍珠宮

大概3個月之後就會硬啦。初初肯定淋

男爵府

RubyYu07 發表於 19-3-19 16:26
大概3個月之後就會硬啦。初初肯定淋

我4個月喇..個肚(腩)仲係林林地.
企起身會硬少少. 坐同瞓就同肚腩一樣篤落林之之.....

珍珠宮

klsabb 發表於 19-3-19 16:28
我4個月喇..個肚(腩)仲係林林地.
企起身會硬少少. 坐同瞓就同肚腩一樣篤落林之之.....
...

只要bb健康就得啦,唔好咁在意

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我都系有肚腩,成日覺得肥肉大過BB.

首頁

尾頁

跳至