親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教去過既媽咪或網友,點買法先最抵,我2大1小(10歲)我本能麻麻機動遊戲,想問買入場卷,另再加代用卷?請指教(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️謝謝分享先

伯爵府

回覆 waiwaikelly 的帖子

我第一次去時阿仔10歲, 我哋兩大一小都買PASS, 有啲好小朋友玩嘅車仔我哋都一齊坐, 有啲玩兩三次, 買PASS都抵. 過山車規模好細, 但我唔坐的, 阿仔就跟在場識嘅另一位香港小朋友去坐. 另外坐賽道上行駛嗰種車就要另外俾錢的.

第二次去時阿仔已12歳, 阿仔玩咗一轉小型賽車和兩轉小型電單車, 仲有其他玩咗少少就走. 我只係玩咗兩樣嘢. 老公玩咗要另外俾錢嘅賽車. 計番這次只係買PASS俾阿仔就夠, 我哋如果只係買入場券會抵啲.

第一次去應該有啲新鮮感, 但都有人話只適合細啲嘅小朋友. 唔知你仔10歲會唔會嫌坐車仔嗰啲太無聊.

大宅

ioi 發表於 19-3-19 12:58
回覆 waiwaikelly 的帖子

我第一次去時阿仔10歲, 我哋兩大一小都買PASS, 有啲好小朋友玩嘅車仔我哋都一齊 ...

我6月會同剛4歲嘅仔仔去,請問你係咪建議我地一家三口買pass呢?

伯爵府

ksbb68 發表於 19-3-19 17:57
我6月會同剛4歲嘅仔仔去,請問你係咪建議我地一家三口買pass呢?

https://www.suzukacircuit.jp/tw/info/fee_s/

Pass比入場券貴2500~2600円, 每個遊戲一般收費300~500円, 玩到5至8次遊戲就抵. 細路仔鍾意坐車仔嘅話, 同一種遊戲都可能想重複再玩, 我仔當年就係咁. 不過4歲咁細個, 會唔會有啲遊戲有高度限制玩唔到我就唔知.

wcpcelia    發表於 19-3-20 09:37

大宅

ioi 發表於 19-3-19 20:21
https://www.suzukacircuit.jp/tw/info/fee_s/

Pass比入場券貴2500~2600円, 每個遊戲一般收費300~500円, ...

謝謝你,我研究下邊啲遊戲啱玩先

別墅

waiwaikelly 發表於 19-3-18 19:38
請教去過既媽咪或網友,點買法先最抵,我2大1小(10歲)我本能麻麻機動遊戲,想問買入場卷,另再加代用卷? ...

新年去完,我仔10歲,我哋7人,淨係買pass比我仔,佢玩得好開心,因為姐姐都16歲,大人入去只為玩賽車另外比錢果種,所以其他人全部淨買入場券,另外買咗2000円(有2500円用)兩位姐姐玩一兩個想玩既遊戲。
提一提,如果想玩另外買飛果種賽車,如果冇車牌,我去果時,一日只有兩個時間可以join, 11點和下午4點,每次只有8人,先上堂一小時才可以玩

wcpcelia    發表於 19-3-20 09:37

大宅

waiwaikelly 發表於 19-3-18 19:38
請教去過既媽咪或網友,點買法先最抵,我2大1小(10歲)我本能麻麻機動遊戲,想問買入場卷,另再加代用卷? ...

我去年暑假去完,2大2小,小朋友(10,8),入埸時只買小朋友pass, 大人只買入場,遊戲有高度限制,唔夠高要大人陪,而且-齊玩開心d,於是top up 一張大人pass, 園內有幾個點可top up, 地圖好似冇寫,但問工作人員就會指示給你。

伯爵府

choyauma 發表於 19-3-20 09:05
我去年暑假去完,2大2小,小朋友(10,8),入埸時只買小朋友pass, 大人只買入場,遊戲有高度限制,唔夠高要 ...

想八卦問吓, 在園內top up係咪貴啲?

因網頁寫:
票價
入園門票 ---- 1,700日圓
MOTOPIA遊園護照(入園門票+設施通行護照)*1、2 ---- 4,300日圓

園內購票
MOTOPIA遊園護照(設施通行護照)*1、2 ---- 3,900日圓

子爵府

hellohysteric 發表於 19-3-19 23:21
新年去完,我仔10歲,我哋7人,淨係買pass比我仔,佢玩得好開心,因為姐姐都16歲,大人入去只為玩賽車另外 ...

請問如果香港有車牌,要唔要申請國際車牌先可以玩?
是否如果沒有國際車牌就要先上一個鐘頭的堂之後先可以玩?

大宅

ioi 發表於 19-3-20 09:41
想八卦問吓, 在園內top up係咪貴啲?

因網頁寫:

印象中係冇貴d,職員問我攞返入場卷張單,再打張新單,叫我補差額。另外,我去年係園外買入場票時show passport 有discount, top up 時我再show passport, 個差額也discount俾我。不過最好係園外買票同職員double confirm

ioi    發表於 19-3-20 10:26

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

choyauma 發表於 19-3-20 10:16
印象中係冇貴d,職員問我攞返入場卷張單,再打張新單,叫我補差額。另外,我去年係園外買入場票時show pa ...

請問你暑假去需唔需要先前網上購票?還是去到門口才買都可以呢?

大宅

yokulami 發表於 19-3-20 10:22
請問你暑假去需唔需要先前網上購票?還是去到門口才買都可以呢?

我上年8月底平日去,我去到先係門外買票。我約10點半到,買票約排了10-15分鐘,唔算多人。

別墅

Q10 發表於 19-3-20 09:52
請問如果香港有車牌,要唔要申請國際車牌先可以玩?
是否如果沒有國際車牌就要先上一個鐘頭的堂之後先可以 ...

我哋三個大人剛好都有申請國際車牌,所以唔清楚係咪一定要國際牌,如冇車牌就要先上堂才可以玩。

子爵府

hellohysteric 發表於 19-3-20 12:21
我哋三個大人剛好都有申請國際車牌,所以唔清楚係咪一定要國際牌,如冇車牌就要先上堂才可以玩。
...

Thank you. 上堂要不要另外比錢?

男爵府

hellohysteric 發表於 19-3-19 23:21
新年去完,我仔10歲,我哋7人,淨係買pass比我仔,佢玩得好開心,因為姐姐都16歲,大人入去只為玩賽車另外 ...

多謝您分享,請問車牌是要國際車牌?定是香港車牌?

別墅

waiwaikelly 發表於 19-3-20 21:18
多謝您分享,請問車牌是要國際車牌?定是香港車牌?

我當時淨係比國際車牌佢睇,所以唔清楚冇國際車牌得唔得

別墅

Q10 發表於 19-3-20 13:20
Thank you. 上堂要不要另外比錢?

ADVANCE KART 我哋大人開頭買咗5個圈,同行朋友同女冇車牌,問既時候就冇話要另外比錢,但我仔10歲,佢要另加錢上堂,如果唔適合就冇得玩,好似係另比八佰幾円,因為得番一個位,我玩完覺得都要幾用力揸實軚盤,同都幾快,驚個仔危險,最後冇比仔玩

子爵府

hellohysteric 發表於 19-3-20 22:54
ADVANCE KART 我哋大人開頭買咗5個圈,同行朋友同女冇車牌,問既時候就冇話要另外比錢,但我仔10歲,佢要 ...

Thank you!

男爵府

hellohysteric 發表於 19-3-20 22:38
我當時淨係比國際車牌佢睇,所以唔清楚冇國際車牌得唔得

咁我可能唔玩了,因我已日日自駕,夠晒皮

別墅

waiwaikelly 發表於 19-3-21 08:40
咁我可能唔玩了,因我已日日自駕,夠晒皮

不過見佢官網寫去到10月都冇得玩了

首頁

尾頁

跳至