親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

四月頭去京都七日六夜,行程編排大概完成,以觀賞櫻花為主,餘下一日,去天橋立睇風景,定係去奈良睇鹿仔?可否給我一些意見呀?

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我揀左天立橋。奈良自己去,好容易。

禁止訪問

子爵府

aylau 發表於 19-3-18 22:06
四月頭去京都七日六夜,行程編排大概完成,以觀賞櫻花為主,餘下一日,去天橋立睇風景,定係去奈良睇鹿仔? ...

奈良近東大寺的公園睇櫻花都好靚,前年4月去時遇上櫻吹雪,好靚的櫻花地毯。有幾組人在影婚紗相。

wcpcelia    發表於 19-3-19 09:36

大宅

多謝各位意見。去天橋立,我都係會自由行嘅。

另外一問,去睇夜櫻,通常要排隊排幾耐呢?
Lilypie 5th Birthday Ticker

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

奈良

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

如果去奈良諗住淨睇鹿仔, 無乜特別, 啲鹿 唔算有好多, 同埋都幾惡, 會搶遊客手上啲餅!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

aylau 發表於 19-3-19 18:24
多謝各位意見。去天橋立,我都係會自由行嘅。

另外一問,去睇夜櫻,通常要排隊排幾耐呢?

邊到睇夜櫻? 每處勁多人

大宅

1928mickey 發表於 19-3-21 14:31
邊到睇夜櫻? 每處勁多人

計劃去東寺

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

aylau 發表於 19-3-24 03:47
計劃去東寺

東大寺?

伯爵府

1928mickey 發表於 19-3-24 09:57
東大寺?

京都搭一個站

寶石宮

hennyyoyo 發表於 19-3-24 12:01
京都搭一個站

原來有去過⋯⋯ ,是否好近西本願寺呀?

伯爵府

1928mickey 發表於 19-3-24 12:20
原來有去過⋯⋯ ,是否好近西本願寺呀?

你去得太多地方了 近唔近西本願寺就唔知,等一陣查下google先 東寺有跳蚤市場,早排去過。

寶石宮

hennyyoyo 發表於 19-3-24 12:23
你去得太多地方了 近唔近西本願寺就唔知,等一陣查下google先 東寺有跳蚤市場,早排去過 ...

只係認得上圖五重塔
找到史前陰天東寺,那時未有跳蚤 (近年先開?)

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

大宅

每日都check呢個網站幾次 :

http://kisetsu.jr-odekake.net/result/SAK/A1010?lang=zh-TW

男爵府

心心媽 發表於 19-3-18 22:09
我揀左天立橋。奈良自己去,好容易。

天橋立係咪主要係睇下風景?
車程來回要5個鐘?值得去嗎?

首頁

尾頁

跳至