自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我十年無去曼谷了,想去行下。
我見有hk express, 泰航,Thai smile, 亞洲泰國(?)......想請教
-機票價錢是否浮動的? 我見express 日日唔同價,但其他航空公司會突然減價嗎?

- 以前(10年前)有一間航空公司,好平啲,機好舊,包一餐, 好好好早在香港起飛的... 係咪無左啦?

-我只記得 Siam, 請問仲有哪一區是旺的?方便遊客住,吃,行?

麻煩大家,謝謝

珍珠宮

貓頭雀 發表於 19-3-18 23:53
我見有hk express, 泰航,Thai smile, 亞洲泰國(?)......想請教
-機票價 ...

好平嗰間係咪泰國東方呀?因為冇錢維修飛機執咗喇

公爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我已經 blacklist 左 hk exprxxx 好耐啦!再平再特價乜航線都吸引唔到我
要平既就 airasia, 但唔包餐,要另加,貴既大把選擇

大宅

泰航最好

tsung    發表於 19-3-21 20:17

大宅

坐咩航空好?

點為之好?

價錢好?UO 或者 FD 啦

時間好?TG 或CX 啦

位闊?EK 啦

服務好? TG啦

大宅

育兒性格勳章

泰航係貴,但比國泰還好

wcpcelia    發表於 19-3-19 16:05

伯爵府

大戶 發表於 19-3-19 00:50
我已經 blacklist 左 hk express 好耐啦!再平再特價乜航線都吸引唔到我
要平既就 airasia, 貴既大把選擇 :h ...

可否分享下,點解 blacklist 左 hk express

謝謝

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

泰航好,不過貴過國泰,我5月中去揀咗國泰,航班時間多

複式洋房

我坐香港航空

珍珠宮

回覆樓主:

TG好,cx回程唔好坐18:00,揀親呢班次次delay1個鐘以上

大宅

我8月去,坐泰航。

公爵府

回覆樓主:

thai

公爵府

開心吸收勳章

pat2331 發表於 19-3-19 02:13
可否分享下,點解 blacklist 左 hk express

謝謝

咁梗係出過事啦!點都好,每個人喜歡同唔喜歡既都唔同,當我 blacklist 完佢先發現原來早有身邊朋友 blacklist 左,佢哋都有唔開心事件發生左 ,只係個刻無講我知啫

喜歡既覺得 ok 平又抵咪繼續搭囉!我就一定唔會再搭 hk ex嘞!寧願買阿聯酉都唔會搭佢

男爵府

回覆樓主:

我三月2號-6號剛剛去過曼谷,泰國國際航空,不過不失,6000人民幣三大四小,12點去,14點返。攜程上預訂,還可以幫忙提前預訂座位

公爵府

開心吸收勳章

-機票價 ...

泰國夠 hea,邊度都大把遊客架啦!建議上網睇油雞,一係買本旅遊書望下,隔離 post 話20$ 本

siam 啲野較貴, t21,central world,乜都夠你行,遠啲去芭堤雅或者出島玩幾日,按摩,酒店..玩到你唔玩 最緊要係帶夠錢未?次次去親我都帶返上次 last one 既 budget,原來一興起買到呢..永遠都係要碌卡既
利申:去泰去到泰開心,泰發癲

翡翠宮

Lcsl 發表於 19-3-19 00:55
泰航最好

侯爵府

陪月勳章

-機票價 ...

上年九月搭過 HX,深夜去,半夜回$1200有找;(因為要離開小朋友最少時間)

黎緊 Easter 紅假後果個星期,
EK 來回一家三口$4500有找。

平唔平真係可以分分秒秒都唔同,
除了你講果幾間,
仲有 RJ (皇家約旦)。

水晶宮

回覆樓主:

淨係會簡EK or 泰航

別墅

-機票價 ...

我啱啱去完,坐泰航,唔錯

wcpcelia    發表於 19-3-19 16:05

珍珠宮

Lcsl 發表於 19-3-19 00:55
泰航最好
睇下你點介定最好啦, 其實好視乎泰航早兩年嘅安全隱患解決咗未
https://hktravelnow.yahoo.com/%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E8%88%AA%E7%A9%BA%E5%9B%A0%E5%AE%89%E5%85%A8%E5%95%8F%E9%A1%8C-%E9%81%AD%E5%A4%9A%E5%9C%8B%E7%A6%81%E9%A3%9B-083747079.html

首頁

尾頁

跳至