1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

見youtube有啲英文兒歌,英文教育片幾好,bb現在1歲,但有好多文章又話2歲後先好比小朋友睇手機等。咁你地會幾時先比小朋友睇youtube?

水晶宮

大概16個月如果換片有屎我就比youtube2-3分鐘咁。唔係我就周身屎
之後煮飯就比netflix大概15分鐘。唔係孖寶就打交,太煩。
我唔concern學英文因為我唔係香港。
我覺得唔比得耐無咩所謂。

男爵府

kawainnn 發表於 19-3-19 01:44
見youtube有啲英文兒歌,英文教育片幾好,bb現在1歲,但有好多文章又話2歲後先好比小朋友睇手機等。咁你地 ...

大仔依家就快四歲都唔俾

子爵府

除左視訊溝通外,唔會俾手機、平板,屋企電視亦唔會開,等佢活動多d,用手探索多d,或者到小學學校要用電腦先慢慢引入,當然前提係有其他野俾佢玩,等大人可以做家務,真無辦法就等佢瞓左先做,或者提前做

水晶宮

見youtube有啲英文兒歌,英文教育片幾好,bb現在1歲,但有好多文章又話2歲後先好比小朋友睇手機等。咁你地 ...

我唔畀佢地睇手機,但可放 YouTube 上電視睇。

大女時都好似係歲幾開始睇電視。當然限時間啦。

大宅

我女半歲左右開始開YouTube播英文兒歌,不過ipad面壁的,有聲無畫
到歲半先有限度地開電視播片,每次大約10分鐘咁

男爵府

回覆樓主:

1歲開始換片要睇youtube,咁當然拎走部手機時,BB唔會扭計要繼續睇既,如果佢會扭計要求要手機 我反而唔會比佢睇
電視好早就開始睇。。。。 自己湊住佢無可能唔開電視,會做唔到野

別墅

8個月就俾佢睇而家就講英文多過中文 但電視播 而家3歲就睇,ipad

首頁

尾頁

跳至