自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

Reminder 發表於 19-3-19 12:33
事實證明

原來如此

珍珠宮

asukav6 發表於 19-3-19 10:26
日日150加無上限自由行,想唔爆都難,用新信號系統只要有一秒鐘問題,撞車只係遲早
...

其實我們可不可以團結一起反對每日150?

MM2H    發表於 19-3-19 13:59

大宅

Moonlight819 發表於 19-3-19 12:51

柒婆話人地家庭團聚係人權呀

侯爵府

仲日日死咁多冚x產落來, 香港想唔冧都好難

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

Reminder 發表於 19-3-19 12:32
交义行駛係每條鐵路必然的系統。
明白啊,所以係講個次數密度,鐵路係會交义行,但相隔5分鐘同1分鐘已差天共地

子爵府

或者有問題先會進步

大宅

Moonlight819 發表於 19-3-19 12:51

政府而家既口吻都仲係話新移民係香港重要既新動力,唔係香港既負擔,又要俾人家庭團聚,咁你話有無得反對?

不過如果有人帶頭反對,我實支持

翡翠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 19-3-19 12:39
香港越來越多人,衣食住行都辛苦,自由度又不断缩小,難怪年青一代唔少都想走 ...
亦難怪越嚟越多鬧交事件,壓力就算放工返家或周未休息都未必可以釋放,去到邊都又迫又嘈

洋蔥頭媽咪    發表於 19-3-20 00:30

水晶宮

回覆 MM2H 的帖子

死啦!我有D驚!换新系统!爭一秒有可秒係咁先!

MM2H    發表於 19-3-19 13:58

用戶要求終止服務

唔知有冇玄學家識睇,睇下香港係咪氣數已盡

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

MM2H 發表於 19-3-19 10:05
尋日港鐵相撞事件後,到最新的相片同資訊公佈,感覺香港公共系統存在的毛病都開始浮現,新系統係想增加列車 ...
歷史係應該不斷演變,香港既過去算吧啦,唔應該懷念。
多d香港人肯返大灣區,就咩房屋、醫療、教育、交通、人口都可解決。要相信政府及富豪,政府同有錢佬,係唔會呃你。

翡翠宮

tester5 發表於 19-3-19 13:22
歷史係應該不斷演變,香港既過去算吧啦,唔應該懷念。
多d香港人肯返大灣區,就咩房屋、醫療、教育、交通、 ...
jm,你最尾2句真係可圈可點

珍珠宮

大將軍 發表於 19-3-19 11:17
加拿大間公司早幾年已經喺加拿大呢邊搞到一鑊泡,成條輕鐵人手控制,好彩呢邊冇乜人搭
...

原來加拿大間公司係老家咁少人都搞唔掂,現在港鐵被它搞到損失慘重,唔知道會否透過訴訟要它賠償損失?

公爵府

asukav6 發表於 19-3-19 10:51
講咪即係認香港負荷唔到咁多人口,而家正苦話要谷到1000萬人口呀

好變態, 香港豆腐潤咁細, 住1000萬人。唔講今次係咪負荷問題, 但人太多已有隱患, 但政府根本冇膽去正視

伯爵府

OforOsaka 發表於 19-3-19 10:12
其實香港地鐵真係好勁、就算日本東京返工時間、山手線中央線都要等三至五分鐘、但港鐵返工時間真係做到一 ...
同意, 香港地鐵其實好犀利!

伯爵府

Heixsap 發表於 19-3-19 13:16
政府而家既口吻都仲係話新移民係香港重要既新動力,唔係香港既負擔,又要俾人家庭團聚,咁你話有無得反對 ...

香港好多問題都係新移民做成.

以前住公屋會有種窮嘅感覺會諗住上進住私樓、以前唔會有太多人想攞綜援、怕俾人睇唔起、今時今日你唔住公屋唔攞綜援就係傻仔、呢d心態係咩人做成?

以前邊有咁多大媽跳舞、邊有咁多女人在公園揾食?

公德嘅嘢、以前邊有咁著緊、邊會在地鐵一見你食包就鬧?以前邊會有人講「窮人唔好生仔」、你生得多湊得辛苦今時今日的社會係會笑你搞唔掂生咁多做乜?又係咩原因造成呢d心態?

明明資源都唔夠分、仲不停放人落黎、就係想迫死迫走你班人、一係就忍左去。 用乜野去迫你班人忍、咪就係樓價.........等你專心工作儲首期供樓、唔好諗咁多其他野。

公爵府

陶傑講: 香港真係負荷唔到咁多人,就好似搭Lift超重

水晶宮

littlehoneymum 發表於 19-3-19 13:54
陶傑講: 香港真係負荷唔到咁多人,就好似搭Lift超重

咁可以點、又大陸又有南亞、佢地又生得多

水晶宮

OforOsaka 發表於 19-3-19 10:12
其實香港地鐵真係好勁、就算日本東京返工時間、山手線中央線都要等三至五分鐘、但港鐵返工時間真係做到一 ...

係、但咁快咁密都清唔到人、可想而知香港多人到咩地步

伯爵府

kolher 發表於 19-3-19 10:29
冇錯,絕對認同。現在連行山都好多人,遲早山都迫爆!

勁乞人憎, d 腥香港人行山仲要開大聲, 聽大媽歌, 想係山頭靜下都唔得

首頁
23456...9

尾頁

跳至