婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由bb一出世,我就叫姐姐用bb專用洗衣液洗bb所有野,最近發現厠所有兩舊大陸梘,一問原來係奶奶買的,叫姐姐用來洗bb的襪同口水肩,我心中很不快

男爵府

qq6a 發表於 19-3-19 11:16
由bb一出世,我就叫姐姐用bb專用洗衣液洗bb所有野,最近發現厠所有兩舊大陸梘,一問原來係奶奶買的,叫姐姐 ...

奶奶回:我们几十年都是这样洗,现在有洗衣液只是方便洗衣机用,肥皂还是有一定的弃污功能。

rainbowchuuu3    發表於 19-3-19 14:03

大宅

奶奶會成日返大陸?仲有無買其它

男爵府

qq6a 發表於 19-3-19 11:18
奶奶回:我们几十年都是这样洗,现在有洗衣液只是方便洗衣机用,肥皂还是有一定的弃污功能。
...

咁咪直接掉左佢咪得囉

男爵府

koalachan2002 發表於 19-3-19 12:14
咁咪直接掉左佢咪得囉

講就容易,但我要返工,bb仍係佢同姐姐照顧

男爵府

laijenny99 發表於 19-3-19 11:28
奶奶會成日返大陸?仲有無買其它

間唔中都會返

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

由bb一出世,我就叫姐姐用bb專用洗衣液洗bb所有野,最近發現厠所有兩舊大陸梘,一問原來係奶奶買的,叫姐姐 ...

唔係一齊住?
同姐姐講要用返你買嗰啲
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-19 12:51
唔係一齊住?
同姐姐講要用返你買嗰啲

唔係一齊住,但我和老公返左工,佢就會過來睇住bb. 叫工人唔用佢啲梘,但我不在時,佢又會叫工人用佢啲梘,工人都好難做

別墅

咁真係阻止呀,後果可以好嚴重架,口水肩仲會接觸到面添。我之前都試過,我有買BB洗衫既野比姐姐用,但係我奶奶唔知係咪覺得悶,所以無啦啦又去洗BB衫,之後有次我聞到個仔啲衫唔知點解咁大陣香味,就去問姐姐,姐姐話係我奶奶洗既。咁我就好有禮貌叫我奶奶唔好咁,同埋留比姐姐洗啦,唔好麻煩佢。佢話好,點知背住我又係咁,最後我叫我老公同佢講。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

qq6a 發表於 19-3-19 17:23
唔係一齊住,但我和老公返左工,佢就會過來睇住bb. 叫工人唔用佢啲梘,但我不在時,佢又會叫工人用佢啲梘 ...

工人真慘
工人洗野,請奶奶陪小朋友玩,關廁所門可以嗎?怕啲梘唔知咩成份
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

你講既大陸梘以前藥房都會賣,你奶奶洗BB襪都算,拎來洗口水巾唔係幾好囉,唯有你奶奶走左再叫工人重新浸多次洗過

珍珠宮

回覆樓主:

橫掂都唔同住,見一嚿丟一嚿,然後話佢知,你用晒~至於點用晒,唔駛解釋~

伯爵府

我62 又係喜歡上淘寶. 淘野俾 bb.

淘完就俾我, 心中非常不快. 咩都關佢事, 佢鐘意淘咩, 就係佢屋企用啦. 點解淘完要我用係 BB 度, 痴線+討厭.

我又係有買 BB 洗衣液. 佢係要係淘寶淘左三件 Pigeon 貝親皂, 見到就嬲!!!!!!

翡翠宮

回覆樓主:

我媽一直用大6皂,勞工皂,大人細路乜事都無。我心中很快樂。

伯爵府

我 6299 (包括姑9) 一家唔知係咪就係用大6皂,勞工皂洗衣.
有時一家人焗係私家車入面我就聞到皂味, 有點反胃+頭暈暈, 我要開窗一條隙散氣味.

男爵府

你私下同你C6講啦,呢D大陸梘隨時用地溝油整,大人用都唔好,仲要比Bb用

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

qq6a 發表於 19-3-19 03:18
...

你奶奶講普通話?

子爵府

唔一齊住就掉左佢,見一舊掉一舊。順便宣示主權,呢度係我屋企我話事

大宅

係咪扇牌好野來

大宅

你買舊好既梘
換左佢果塊
佢都係想用梘去污
應該唔係為左用大陸野

首頁

尾頁

跳至