自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

同你差不多,一拉起好似有層皮咁 唔知係咪陀果時個肚好大搞到咁

別墅

媽媽係咪本身好瘦?

伯爵府

回覆樓主:

好怕啲人話自己生完無搽野又無紋,講真邊個想生完有紋

我生兩個,第二個接近九磅,同你個情況唔係差好遠,生完兩年無剛生完咁嚴重,但都係皮肉分離,有做兩過機,不過要keep先有用,維持一年咁上下,但做機都好痛,唔想再做。之後有做運動同跑步,六年了,好好多,但啲紋都係會有係度,只係層皮無向下墮。你腹直肌問題如太嚴重唔好,睇醫生做小手術(如唔再生)之前電視有講過case

beetle910    發表於 19-3-19 15:28

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

我本身瘦底,生時都有塗油,但生完都變到咁,個肚皮花晒,真傷心,已幾年

大宅

你岩岩生完?慢慢會好D ,你跟COFFEE YOUTUBE 做住先

伯爵府

醒目開學勳章

你係唔係生完冇幾耐?個肚要慢慢先會收縮,我生完嘅時候肚皮真係有咁鬆弛,但係慢慢慢慢好多年之後就會收返,當然唔會好似未生過一樣啦。不過唔好太心急節食減肥,我覺得咁樣可能仲會有反效果。

珍珠宮

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

20020116 發表於 19-3-19 14:55
我個仔出世8.5磅都冇咁嚴重呀醫生有冇話點解咁?做機修唔修復到?
...

我佗孖,二個B十磅半,人得115磅,都冇甘,其實未必關個B大事,基因啦其實,樓主應該仲後生,搞搞佢
---生命無價,請支持領養---

侯爵府

回覆樓主:

如果已經係腹大肌有分離既情況出現。。你搞咩都唔會點改變呢個情況。。可以話慳番D錢。。到你生夠啦。。。唔生啦。。去做個拉肚皮手術。。一了百了。。因為咁既樣真係好難接受過一世。。。拉肚皮手術已經好先進。。拉完之後,再做埋電波拉皮。。可以回復到未生咁既狀態。。。

(諮詢過醫生。。。拉肚皮手術係好值得你咁極端情況做,醫生唔建議我做。。因為未到你咁既情況,最後無做。)

男爵府

皮膚科醫生話搽咩都無用, 有無紋係一個個人。

男爵府

0C9 發表於 19-3-19 14:36
我諗冇乜人好似我嘅情況咁嚴重, 我唔係陀孖胎, 腹直肌分離有四隻手指距離, 瞓喺度會見到肚皮下嘅腸蠕動 ...

係咪收身太快 ?我慢慢收 (約1年)冇皺皮。生完3個月有做返運動,生前肚有core muscle, 生後練返。

珍珠宮

我諗冇乜人好似我嘅情況咁嚴重, 我唔係陀孖胎, 腹直肌分離有四隻手指距離, 瞓喺度會見到肚皮下嘅腸蠕動 ...

我都係孖胎,生左差唔多4年都有少少肌肉分離,無你咁明顯,只係做平板支撐時中間d腸好似跌出黎,谷起晒
之前睇電視話要做手術縫返埋,我唔嚴重就由佢

大宅

我生咗兩個 情況好你小小 肥返DD就冇咁明顯 一瘦返又係咁 聽講要做機

侯爵府

陪月勳章

哩個狀況似剛生完﹐
如果真係剛剛生完﹐
唔好諗咁多住;

就算唔打算用束腹帶﹐
都著下橡筋褲頭的褲﹐
會有D幫助﹐
長期等坐完月慢慢加運動減。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

生完幾耐?
如果已經好耐,四指好難自己做運動收返。
2指仲可以
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

減齡達人勳章

做下機幫助生D膠原應該會改善到架

子爵府

做個靚太 發表於 19-3-19 14:40
尼D算係比較極端例子。。。
我反而見,個個話自己無肚紋,都係show大肚時嘅肚皮,尤其sell妊娠膏果D,要知 ...

我生左2個,個肚真糸一D紋刀冇(唔糸show off),生前生後完全冇搽過任何野...體重乜刀冇變過,自覺好彩

hyto    發表於 19-3-19 15:45

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望樓主早日變返靚靚

珍珠宮

applering 發表於 19-3-19 15:26
我生左2個,個肚真糸一D紋刀冇(唔糸show off),生前生後完全冇搽過任何野...體重乜刀冇變過,自覺好彩:qui ...

咁梗係有人有,有人無啦~

子爵府

問下醫生睇下可以點搞媽媽好偉大..add oil

首頁
12345...9

尾頁

跳至