婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿女一直以黎都唔肯食飯 (正確黎講係唔鐘意食野),每次食飯都係一場角力賽,如果阿女食唔好,99會比說話我聽。今晚食飯食到一半,99走左出去同鄰居玩,阿女聽到出面咁熱鬧就唔肯食飯同扭計要去,62見到就帶阿女出埋去,咩事阿,明知佢未食完飯帶佢出去玩?佢地喺門口係玩得好開心,我勁嬲返左房,99返黎見到就話,“你教好個女啦,未食完飯比咩佢出去玩呀,比我湊就唔會咁架喇, 一定會好乖咁食飯架”

99,係你兩老明知佢未食完飯就帶佢去玩,我阻止你地去玩既時,你答我反正佢都唔食,等佢出去玩到餓再返黎食,好啦,玩完返黎都係唔食飯,就係我無阻止佢去玩? 你講晒啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lovelytotato 發表於 19-3-19 21:14
阿女一直以黎都唔肯食飯 (正確黎講係唔鐘意食野),每次食飯都係一場角力賽,如果阿女食唔好,99會比說話 ...

奶奶走出去同鄰居玩?
咁騎呢
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆樓主:

預左啦? 好就一定係似爸爸,衰就一定係媽媽未教好。一早知啦!

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-3-19 21:33
奶奶走出去同鄰居玩?
咁騎呢

佢走去搵鄰居吹水,跟住同人地個孫玩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lovelytotato 發表於 19-3-19 22:02
佢走去搵鄰居吹水,跟住同人地個孫玩

吓……
搵你老公出聲啦, 小朋友真係會受到佢影響,又想走埋去隔離屋㗎
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

信99嘅標準就死啦~

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lovelytotato 發表於 19-3-19 21:14
阿女一直以黎都唔肯食飯 (正確黎講係唔鐘意食野),每次食飯都係一場角力賽,如果阿女食唔好,99會比說話 ...

係我就乘機話,好放低幾日畀你,睇下佢食唔食飯
總有離別的時候

複式洋房

Chowying 發表於 19-3-19 23:40
係我就乘機話,好放低幾日畀你,睇下佢食唔食飯

試過喇,亦親自見識過99既好方法,就係睇住電視食 / 又打又鬧咁迫到佢喊住食晒 (堅打手板)/ 由得小朋友跑黎跑去,遊個大花園返黎食一啖

我同99講番咁樣唔係咁好woo,佢雖然唔會堅持由佢黎,不過佢會好自豪咁成日提住佢湊既時候不知食得幾好呀,但係我唔準佢黎之麻,人地唔知咪覺我我湊唔掂又搶住黎,佢就好委屈囉。佢又唔講下自己係用咩方法(emoji)

唉,99既語言偽術真係好勁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

係架,99左右都是贏晒架。你駁佢只會落得“唔識尊重”
吞左佢,小事化無
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

首頁

尾頁

跳至