夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Kikissss 發表於 19-3-20 14:05
回覆 littlehei2008 的帖子

無仔女,完全無傾計有時想同佢講野佢又唔想講,每日放工淨係打機一係對於住電 ...

一個男人每日放工返來已經好攰,他們個腦唔會想再唸其他野,只想舒舒服服打下機玩下電話,其實佢無錯㗎!你可以幫他膊頭按摩下,切d生果比他食,盡量唔好比他返到屋企都都仲要有辛苦嘅感覺,你只要對他用行動來證明愛嘅存在,他一定會感覺到㗎!
好多時一個女人嘅心淡都係因為感覺唔到個男人理自己而自我放手變成!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yusum 發表於 19-3-20 14:19
一個男人每日放工返來已經好攰,他們個腦唔會想再唸其他野,只想舒舒服服打下機玩下電話,其實佢無錯㗎! ...

……

珍珠宮

除咗打機同玩電話,仲有無其他問題?

男人會覺得坐喺屋企等如陪咗你,唔覺得打機有問題。佢會話你有嘢想講咪講,我喺度聽。呢個係大家表達方法不一樣,但未必係無愛、溝通唔到

大宅

唔好煩我 發表於 19-3-20 19:39
除咗打機同玩電話,仲有無其他問題?

男人會覺得坐喺屋企等如陪咗你,唔覺得打機有問題。佢會話你有嘢想講 ...

如果女既開到聲話好唔想見到老公成日打機唔理屋企,而男既呢頭應承唔再打,但幾日後又機不離手,重覆又重覆,咁女既係咪仲要默默忍受扮見唔到

大宅

回覆樓主:

兩個人之間溝通有障礙嘅話其實可以宣布關係破裂,唔好因為全世界知道妳結咗婚如果搞離婚唔知點面對其他人。大佬妳估妳係明星咩,真係 wfc。而且又冇叫你廣告天下離婚呢樣嘢。

最正嘅嘢係:你哋冇小朋友呢個大問題阻住喎!

溝通嘅嘢係人與人之間好重要架,無嘅話早走早著。

珍珠宮

wailanf 發表於 19-3-21 23:33
如果女既開到聲話好唔想見到老公成日打機唔理屋企,而男既呢頭應承唔再打,但幾日後又機不離手,重覆又重 ...

當然不,但也要明白,改變一個壞習慣,不是一時三刻做得到的

首頁

尾頁

跳至