自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

kit2004 發表於 19-3-20 10:50
macbook 壞轉notebook, razar一定是打機的。勸你唔好買,又貴過人又易壞。係靚囉!我仔當初同你女一樣,係 ...
lenovo性能好少會好過razar好多
單講粒U,顯示卡
lenovo都好少出到8750H,1060顯示卡等等
仲未計keyboard會好打啲
mon可以出到144Hz個啲野

同一個價我覺得買電競係抵過買lenovo商務機
商務機通常講緊係三防,穩定性等等
仲要係boardway買,係咪俾人水咗

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

不過電競notebook買razar
點解唔買ROG,MSI,或者dell G3/5/7系列?

Dell較大機會有全球保?

knifesheep    發表於 19-3-20 12:04

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

打一陣機又唔駛太擔心既, 最緊要佢識自制.

不過你唔想買即管直接拒絕, 叫佢自己做PT 儲錢買.

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打唔打機唔係睇部機既牌子,而係部機硬件配唔配合。
就算唔係RAZER,都仲有大把機可以配合到打ONLINE GAME。

其實唔沉迷既情況下,想同朋友一齊玩 ONLINE GAME 都無咩問題姐。
依個年代打ONLINE GAME 組隊都係社交、埋堆既重點之一。

BTW, RAZER 只有配件好用,電腦係唔多好用的。

大宅

從其他方向去講返部機既好處同壞處,同佢慢慢分析,重量,手感,保養,方便程度等等,如果佢都真係要買的話就自己俾錢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

lingfu 發表於 19-3-20 11:21
單講粒U,顯示卡

依家唔同晒啦!所以要去舖睇,唔識就影低,問識電腦既人,我大仔同學係it人,佢睇完razer叫我仔lenovo. 兩部都係細仔睇岩。有時間可以慢慢睇,但我果陣冇時間了。打機佢備用其他keyboard話驚按壞(可能有陰影,razer都比佢打壞) 始終部機都要做功課

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

米巴太太 發表於 19-3-20 11:16
或者你同佢講razar壞左/有問題好難拎返香港整,但apple好似有全球保修(你要問下)
...

我就係整完好快又壞,怕怕。

子爵府

kit2004 發表於 19-3-20 11:32
依家唔同晒啦!所以要去舖睇,唔識就影低,問識電腦既人,我大仔同學係it人,佢睇完razer叫我仔lenovo. 兩 ...

真係好老實
lenovo連官網都係最高出1050Ti顯示卡
但其他都起碼1060
(MSI出到2060顯示卡但2萬幾銀我唔覺得17Yr要用到咁貴)

當然唔知你係咩budget
如果係去大電器舖睇
個人係覺得個度既電腦大部分都係買唔落的

當然razer都發水幾嚴重下

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Razar擺明電競牌子啦
彩唔彩佢,就你自己決定了

子爵府

熱血勳章

sabun 發表於 19-3-20 10:14

咁又喺,但我覺得可以買另一部囉,咁就可避免打機了,部機咁 ...

好老實。要打機的話,用咩機都打到。

根本你唔信你個女。可能引起反感。影響關係。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tumpling 發表於 19-3-20 10:29
1. mac 機轉windows
2. 揀部咁貴既razar電競牌子

咁不排除game友介極力推介,佢又信到十足

王國長老

kit2004 發表於 19-3-20 10:50
macbook 壞轉notebook, razar一定是打機的。勸你唔好買,又貴過人又易壞。係靚囉!我仔當初同你女一樣,係 ...

過兩招黎得嗎?c6想買,已有Corsair keyboard同Razar mouse ,電腦舊舊地心思思想換
最後你揀左咩電腦?我地主要普通文書處理,外加打機

子爵府

knifesheep 發表於 19-3-20 12:02
好老實。要打機的話,用咩機都打到。

根本你唔信你個女。可能引起反感。影響關係。
又唔係既
用到1050以下既顯示卡
真係多啲人玩既作品
都lag到你唔想玩,或者只可以開全低效
想個女唔打機
買部MX150顯示卡既俾佢就岩喇
可能佢即刻揀返mac機算

王國長老

lingfu 發表於 19-3-20 11:21
單講粒U,顯示卡

我個仔又係著眼於display card

水晶宮

lingfu 發表於 19-3-20 11:52
真係好老實
lenovo連官網都係最高出1050Ti顯示卡
但其他都起碼1060

我前年買了,依家都唔知出到咩,我又唔識電腦野。我記得razer一部都仲要貴過佢,過梗兩萬。果陣部lenovo做緊信用卡promo, 我又用埋cash dollar, 所以冇甘傷。部機好似萬3,4.唔太記得了。我都唔想買太貴比佢。用到依家都ok. 唔壞就得 佢依家番香港都用佢唔用 desktop了。

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-20 12:05
過兩招黎得嗎?c6想買,已有Corsair keyboard同Razar mouse ,電腦舊舊地心思思想換
最後你揀左咩電腦? ...
有打機兩個字
基本上可以忽略文書處理
因為打機需求高好多,實夠你用來做文書

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-20 12:07
我個仔又係著眼於display card

因為打機來講display card甚至比CPU更重要
如果budget唔係好大
i5+靚顯示卡會好過i7+一般顯示卡

珍珠宮

阿苗果 發表於 19-3-20 10:58
jm, 要打機咩電腦都玩到,
阿女似係想威多過其他

我呀女一定不想威的,我估是想打機多

大宅

回覆樓主:

Razer 係上市吹大咗的牌子,實際功能/耐用程度都不及其他電腦大牌子(聯想,Dell, HP),就算玩game 都唔好買佢

首頁

尾頁

跳至