自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

toromama 發表於 19-3-20 14:05
回覆 kk80400 的帖子

其實當年都頂唔順雪兒,鬼妹仔樣拍古裝真係唔知想點,廣東話又講唔正

劉江好似係做呂不韋?多謝提醒 係雪兒 唔係小雪
日本の平安を祈ります

男爵府

tabbysan 發表於 19-3-20 11:55
江華已淡出睇怕未必會拍。我建議古仔搵劉華頂替。

不如揾譚道德做翻

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

saula 發表於 19-3-20 13:50
以前好, 係因為以前有一個部門 專係分配角色, 同時有計劃地唔會早午晚/ 連續好多個月見到同一個演員 ( ...

依家要識人識埋堆,咁就無觀眾緣,幾乞憎都好,機會仍然會源源不絕。相反,就算有條件有觀眾緣,都依然要係度慢慢等運到,唔會有被夾硬力捧既機會。

仲有就係,依家大台高層成日搵返啲七老八十既 "化石" 返來做小生花旦,68歲既肥貓咁既樣都做萬人迷,就知大台幾恐怖啦。根本自己大台培訓班大把後生仔女,就唔肯俾機會力捧佢地上位,唔肯俾心機造星。一日到黑搵班老鬼返來懷舊食老本,但其實成效又唔係好喎。

老實講,劇本劇情唔好,就算搵影帝做都無補於是,可能斷送人地千年道行添。相反,如果劇本劇情吸引的話,就新人都可以上到位。大台班高層完全唔明白劇本有質素先係皇道。

大宅

peepee 發表於 19-3-20 14:10
不如揾譚道德做翻

呢個係真老外, 咁假老外呢?

禁止訪問

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

講演戲。。江華好過劉華

真心講㗎 (唔好打頭)

大宅

tabbysan 發表於 19-3-20 14:05
冇錯。風水輪流轉。不枉江華扮咗劉華咁多年

呢個回覆好正

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tabbysan 發表於 19-3-20 14:12
呂不韋係郭峰做㗎

係咩 哈哈 謝謝提醒
日本の平安を祈ります

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

搵唔到江華, 可以搵聶遠頂上, 2個咁似樣~~

男爵府

TVB 套尋秦記係連晉怒海 (sorry 真係唔識打個名...) 都係同一人, 小說其實真係兩個人黎, 如果江華唔拍大可以分返開兩個人

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

搵鄭子誠替唔知會點
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

禁止訪問

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

saula 發表於 19-3-20 13:50
以前好, 係因為以前有一個部門 專係分配角色, 同時有計劃地唔會早午晚/ 連續好多個月見到同一個演員 ( ...
原來有D咁既事? 覺得以前戲有樣野好就係選角真係幾得, 就算話係姚瑩瑩做林峯阿媽, 但出黎效果真係唔錯喎
好老實冇睇TBB好耐, 唔知當時真係年紀細唔認得定點, 又真係覺得以前D戲演員會有D變化, 唔會下下呢期紅就有邊個
可能依家TBB人少啦, 感覺上好似成日見黎見去都係同一班人咁

禁止訪問

伯爵府

SARIDON 發表於 19-3-20 14:13
講演戲。。江華好過劉華

真心講㗎 (唔好打頭)

啱啱之前翻睇尋秦記,好頂唔順江華d 演技
扮哂劉華扮有型咁,佢演得好現代唔似古裝,
估唔到咁多人覺得佢做得好

利申:絕對唔係劉華fans

伯爵府

she007 發表於 19-3-20 13:37
唔明點解古仔係要翻拍呢套,加上演員都年紀唔細啦~

連古天樂個樣都變埋,當年真係勁靚仔
翻拍都唔係果回事

男爵府

tabbysan 發表於 19-3-20 14:32
真老外非佢莫屬⋯⋯咦咁假老外搵譚道德死敵S.O.做有得諗。

首頁

尾頁

跳至