夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

離開一步都炸唒形,佢打電接黎我聽遲幾秒都會依依哦哦..難得終於批准比我約朋友食飯,中途會打九萬個電話黎,
又依樣又個樣想我番屋企處理...
搞到我d朋友都怕唒..越來越少揾我。

結婚五年,依家生活圈子冇唒朋友..
世界得番佢同小朋友(佢以此而自豪)

有冇人同我一樣

tansyneko    發表於 19-3-21 13:51
Poyau    發表於 19-3-20 13:26

瑪瑙宮

JACKIE0213 發表於 19-3-20 12:40
離開一步都炸唒形,佢打電接黎我聽遲幾秒都會依依哦哦..難得終於批准比我約朋友食飯,中途會打九萬個電話黎,
...

佢係咪自己都無朋友, 想你同佢一樣?

洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

佢有朋友,不過佢年紀越大越少揾d朋友

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

黐身膏藥

大宅

...

好危險
最好建立自己的生活圈子, 同朋友有聚會, 有私人生活。

大宅

...

有點誇張,除非你以前做過一些事令他不太放心,否則此應該是病態行為。建議你嘗試與他溝通一下,可否在有交帶的情况下,建立互信關係。如未能改善的話,就只好去看一下心理醫生或婚姻輔導了~

瑪瑙宮

JACKIE0213 發表於 19-3-20 12:54
回覆 Nancy20090615 的帖子

佢有朋友,不過佢年紀越大越少揾d朋友

自閉仔?

大宅

...

一係就大男人一係就對你缺乏安全感!

複式洋房

...

有,同你一模一樣

男爵府

其實我幾鐘意甘既生活,日對夜對,同老公仲覺得唔夠相處時間
不過可能我地2個系同一個圈子既人,好多野都會同行,加上興趣相同
我建議你同老公傾下,或者不如試下搵到共同興趣,令大家生活無甘悶

題外話,睇好多post都系個老公偷食,離婚,成日唔番屋企,慶幸你唔系以上個d。。

男爵府

回覆樓主:

我吾鐘意太冇自信既人

子爵府

...

妳比多D 野佢做, 比多D 佢負責, 慢慢佢攰而且年紀漸大, 就會比翻少少空間自己和妳的, 好似我咁....

如果佢D 時間係睇住妳做, 妳就好難走得甩.

大宅

...

我果個都好痴身,但唔覺有問題。夫妻要多時間相處多溝通感情先好。有時入房大家各自打機,C6突然放屁,都係情趣。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

...
會唔會你幾好樣?怕你有人追

珍珠宮

PhoebeChan333 發表於 19-3-21 02:22
其實我幾鐘意甘既生活,日對夜對,同老公仲覺得唔夠相處時間
不過可能我地2個系同一個圈子既人,好多野都會 ...

多謝分享。當樓上有人提出個觀點,話樓主老公此乃一種病態,我就唸未必。一定有人鍾意的,就成了好搭配。
我都會好鍾意如此被自己男人痴纏的。不過我係有條件的,如果個男人係有本事,幫我解決曬所有生計需要,養埋我父母有好的生活素質。我做佢奴都甘心樂意。如果個男人少DD本事,要我出來拋頭露面同一D唔愛我既人打工,要我出外靠朋友先搞得掂生活上的困難的話,佢咪使旨意管得住我。
我前夫就係冇本事的,佢任由我與大學同學孤男寡女在他家過夜做功課溫書的日子多的是。工作上常單獨與男同事加朋友放工後燒夜,飲下午茶,食午飯,出入成對。我前夫完全冇問題。佢憑唔到D乜來纏住我喔,我D男友幫到我既,我前夫幫唔到。不過,我地2個都係同一個圈子既人。我D男友,我一定畀埋我前夫認識。我前夫的好處係佢好專一。我覺得佢專一的原因係因為冇乜人會鍾意同佢過世。(題外話,我今日同我先生講我前夫需要同我傾出佢所想的來sort out his thoughts and ideas because I am the only one he find who is best compatible with him. 我先生支持我。 )

我先生的本事就夠我用。假若佢對我如同樓主老公對樓主咁,我都完全接受同鍾意,這正是我感到被愛的方式。佢大男人,但佢大男人得起。不過我先生唔會用樓主老公的方式來大男人我。因為咁做賣相唔好睇。佢亦都唔會畀女人咁痴身對佢。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

回覆樓主:

送給樓主,一定要些牙比老公睇

大宅

通常呢 d 會搞到冇乜朋友, 兄弟姊妹都怕左佢.

複式洋房

回覆樓主:

控制慾旺盛嘅人好恐怖 小心

男爵府

回覆樓主:

佢退休未? 佢第二時退咗休你仲大鑊,。祝你好運。

首頁

尾頁

跳至