自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好, 我就黎結婚喇, 本身打算搵自己個牙醫婚禮當日早上拆箍再第一日早上裝番, 都預計有收費但佢依家收7千蚊...... 結婚已經用左好多錢冇咁多錢....之前去試妝化完全妝個口仲mock個平時......... 好唔開心.... 想問下大家會唔會有願意拆箍裝番既牙醫介紹? 感謝大家!

珍珠宮

我都箍過牙
其實我唔建議你搵其他牙醫搞

第一、一個負責任既牙醫要需要重新睇你既case,至少要望x光片、睇進度
會好麻煩

第二、如果好彩搵到另一個牙醫幫你處理
其實你之後都一定要搵返佢整
因已得失了原本果個牙醫
你已問原本牙醫報價,牙醫心中有數
之後搵返佢覆診,心中有刺又尷尬
最慘係我地啲牙係人地手上,點知會發生乜事?

我建議你cut其他開支,真係搵返原本個牙醫處理就好了
呢啲錢冇得慳啊

sakura888    發表於 19-3-20 14:22

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tammmmyy 發表於 19-3-20 13:47
大家好, 我就黎結婚喇, 本身打算搵自己個牙醫婚禮當日早上拆箍再第一日早上裝番, 都預計有收費但佢依家收7 ...

冇牙醫介紹
不過除非你結婚當日係晏,否則你當日先拆,你趕唔切

Poyau    發表於 19-3-20 15:06
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

冇計$7000一定要俾!
正常應該冇其他牙醫會幫你整~
因為上箍除箍都麻煩!

wcpcelia    發表於 19-3-21 10:51
tsung    發表於 19-3-20 21:07

子爵府

大家好, 我就黎結婚喇, 本身打算搵自己個牙醫婚禮當日早上拆箍再第一日早上裝番, 都預計有收費但佢依家收7 ...

我果陣影結婚相之前牙醫都有幫我拆左,影完先再箍返,但一定無咁貴,好似二千內咋

大宅

Hi all, 我係下午先開始婚宴斟茶果D所以上午好夠時間架......... 我都見好多人話1-2千, 我諗住$3500內都俾, 佢講7千我呆左.........................

大宅

你搵一個牙醫cool緊牙,正常應該唔會有第2個牙醫肯幫你拆再帶返

侯爵府

無辦法,就算貴都要俾,最穩陣一定係搵番你個牙醫,因為之後你仲要keep住覆診。
而且你依家已經問咗價錢,即係佢知你想做,萬一俾佢知道你中途搵過另一個牙醫搞過,你覺得佢會點諗?之後你仲會放心俾佢睇嗎?

rayrayus    發表於 19-3-21 08:43
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

琥珀宮

千萬唔好搵其他牙醫攪

其實我唔明,點會安排cool牙期間結婚

男爵府

不如同牙醫傾下平D,話自己無錢啦

子爵府

無辦法,貴都要照比
正常其他牙醫唔會想接手...
第二,你已經問左自己牙醫價,佢知你會做...如果你無搵返佢,以後你仲會放心返去覆診?
你箍牙都係想牙靚...以後返去覆診啲牙係佢手,你唔驚?
仲有萬一有咩事投訴2邊牙醫都會話唔關自己事...

其實我最唔明點解安排箍牙其間結婚?
你話$3500都比...宜家多$3500姐,一係其他地方減開支,一係就唔好計較呢幾千蚊...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

tammmmyy 發表於 19-3-20 17:59
Hi all, 我係下午先開始婚宴斟茶果D所以上午好夠時間架......... 我都見好多人話1-2千, 我諗住$3500內都俾, ...

都係相差三千五蚊啫

首頁

尾頁

跳至