自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

cccccarmen 發表於 19-3-21 15:05
私底下99有問過C6餐飯幾錢,仲問:駛唔駛比返你?
C6心諗佢唔夠錢用都係問返自己攞⋯於是答咗唔駛囉⋯:pit ...

咁你99算係咁,會講比返錢C6,只係c6吾好意思要,吾係老鳳咁。

公爵府

pochaccobbb 發表於 19-3-21 16:21
老公張我自己儲既錢借比佢細佬,仲同我講,佢唔還唔緊要,最緊要佢無事。

...

私己錢點可以俾C6知呀 ? 天呀! 豬左

公爵府

cccccarmen 發表於 19-3-20 17:47
我自己娘親同埋99都係咁,有時真係火都嚟
講我娘親先,以前去旅行,有隻糖我好鍾意食,買咗五盒,返 ...
我奶奶都試過呀,有一次佢同一個富貴朋友以及富貴朋友嘅親戚出去食飯,我估平時佢同呢個富貴朋友出去都係人哋比錢,佢想威返次,於是臨時叫我哋出埋去一齊食,我哋趕到去時人哋已經食得七七八八,我哋去到真係比錢,張單來到,本來奶奶富貴朋友已經好順手咁攞卡出來準備埋單,奶奶一手搶左,話阿x(我老公)請 auntie 食啦,我哋完全硬食

結果嗰晚張單 9000 幾,我後來仔細睇下,原來我哋未到之前,大家已經食左翅同花膠,我哋到嘅時候呢 d 已經全部食完,我哋只食左幾舊雞同一碗仔炒飯,呢幾舊雞同炒飯真係超貴

芝麻街    發表於 19-3-21 22:16

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bubeau 發表於 19-3-20 15:29
1. 大伯係c6完全唔知情下無啦啦答應某長輩兩兄弟會各俾5萬蚊佢。對方唔等錢洗,亦冇要求,只係剛買左樓退 ...
咁似我C6果邊啲兄弟

大宅

美之選468 發表於 19-3-21 16:57
私己錢點可以俾C6知呀 ? 天呀! 豬左

係我放落供樓既聯名理財戶口,一定要有足夠既金額唔係银行會收息。

公爵府

2018復活節勳章

最唔鐘意借野俾人,例牌唔見,整到殘一殘,拖勁耐先還。
一句唔該都冇仲一肚火。

子爵府

mugtaitai 發表於 19-3-21 10:49
有個 auntie 嘅女住加拿大,發現生癌,唔肯留喺加拿大醫,一家四口搬返來香港投靠 auntie。個女係病人當然 ...

佢女婿好廢,返到黎香港都唔搵野做?日日係度做咩?最衰係個女婿

公爵府

mugtaitai 發表於 19-3-21 17:00
我奶奶都試過呀,有一次佢同一個富貴朋友以及富貴朋友嘅親戚出去食飯,我估平時佢同呢個富貴朋友出去都係人 ...

扣家用,無得傾,否則99再叫也絕不再出現。

別墅

jojo1234 發表於 19-3-21 15:21
如果下次你99又係當住親戚甘講,等你c6比,你地都冇餘地可以say no

而家我地多數會問下喺邊度食,如果出街食就問埋有邊個去,多人就唔去喇

別墅

0q.cathy 發表於 19-3-21 16:56
咁你99算係咁,會講比返錢C6,只係c6吾好意思要,吾係老鳳咁。

因為佢知道個仔一定唔會問佢攞返錢

水晶宮

美之選468 發表於 19-3-21 15:39

男人通常蠢D,以前我99每星期六準時來我屋企,四平八穩的 ...

你老公會唔理咩?

水晶宮

mugtaitai 發表於 19-3-21 17:00
我奶奶都試過呀,有一次佢同一個富貴朋友以及富貴朋友嘅親戚出去食飯,我估平時佢同呢個富貴朋友出去都係人 ...

試過唔止一次啦、化了、又要面子又要銀紙

用戶要求終止服務

呢d真係好xk, 我都有d甘嘅所謂親戚,專攞著數,或者幫人地去攞人地著數,好乞人憎

男爵府

回覆樓主:

去連登講d呀媽比親戚小朋友入自己房仲將個仔d收藏/figure/精品/PS4送出去,先係絕頂乞人憎

公爵府

牛年勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

jojo1234 發表於 19-3-20 15:01
吾係呀!平輩親戚呀

唔使理佢~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

cccccarmen 發表於 19-3-21 18:38
因為佢知道個仔一定唔會問佢攞返錢

咁叫老公收返一次,咁佢下次就吾會咁口響。

男爵府

回覆 美之選468 的帖子

10年 唔只你99有問題,係成個家族都有問題wor咁呢班人又真係10年黎每個星期六準時出現你屋企食餐霸王餐?

男爵府

明呀,好多甘既人
真系好嬲比人放上枱

公爵府

starbuckscoffee 發表於 19-3-21 20:00
回覆 美之選468 的帖子

10年 唔只你99有問題,係成個家族都有問題wor咁呢班人又真係 ...

正是,每星期的指定動作,叔仔由婚前帶埋女朋友來一直到婚後帶埋老婆來,每個星期風雨不改,姑仔由婚前拍拖帶埋男朋友來直到婚後帶埋老公來.....己經養成習慣性,而另一名姑仔除左帶埋全家來仲要帶埋工人來開餐.....99仲要我多謝人地來睇我地wo,叫我要知道感恩wo,我當然會記住呢個"恩"啦 ! 我仲教到我個仔與佢地O來往添! 自從99腦退化之後, 宜家眾親戚一年只見一次面(拜年)我仔仔都係要放飛機(我仔仔不知幾憎佢地 )

芝麻街    發表於 19-3-21 22:19

首頁
34567...9

尾頁

跳至