親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

請問有無jm 以往7月去過曼谷,係咪真係常常下雨?怕暑假去到玩,下雨會影響左行程

禁止訪問

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

moumoushau 發表於 19-3-20 15:21
落雨冇得預, 冇人知.
香港的冬天, 都會連續落雨一個星期
香港五六七八月係雨季, 是否每星期都落三、四日雨 ...

多謝回覆!

伯爵府

睇下仲有無其他達人分享下先,因為怕小朋友失望,可以轉其他地點

象牙宮

回覆樓主:

落最密係8,9月!7月都會落,大雨倒水一陣就停!其實夏天去旅行,好難避唔落雨喎,香港咪一樣

伯爵府

無話可說 發表於 19-3-20 16:34
落最密係8,9月!7月都會落,大雨倒水一陣就停!其實夏天去旅行,好難避唔落雨喎,香港咪一樣
...

多謝回覆
係呀,所以難選擇,小朋友未去過泰國,所以想去下

象牙宮

NataliePP 發表於 19-3-20 16:51
多謝回覆
係呀,所以難選擇,小朋友未去過泰國,所以想去下

咁就去下啦,泰國唔會點打風添,已經比去台灣同日本好,擔心少一樣野! 東南亞夏天就係落雨,就算新加坡都係,唯有靠運

伯爵府

無話可說 發表於 19-3-20 17:29
咁就去下啦,泰國唔會點打風添,已經比去台灣同日本好,擔心少一樣野! 東南亞夏天就係落雨,就算新加坡都 ...

多謝妳

wcpcelia    發表於 19-3-21 09:43

首頁

尾頁

跳至