自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

帶埋回鄉證去香港中銀都攪到了

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190320/mobile/bkn-20190320141619232-0320_00842_001.html

侯爵府

fuhk 發表於 19-3-20 16:12

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190320/mobile/bkn-2019 ...

但點入錢落戶口

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Lopopo 發表於 19-3-20 16:13
但點入錢落戶口

香港中銀過大陸中銀

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

子爵府

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fuhk 發表於 19-3-20 16:12

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190320/mobile/bkn-2019 ...

可以兩個戶口一齊開?
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-20 17:42
可以兩個戶口一齊開?

要開辦國內中銀戶口,先要有香港中銀戶口。
應該可以兩個一齊開,你去銀行了解一下開戶要咩文件

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fuhk 發表於 19-3-20 17:43

要開辦國內中銀戶口,先要有香港中銀戶口。

原先我已被屈服了決定去中銀開戶口, 貪佢可以用echq轉錢入國內戶口! 奈何每次都被長龍嚇退 睇黎都無辦法喇
放下自在

大宅

回覆樓主:

綁支付寶同微信支付的話點攪? 用銀行戶口實名要提供埋11位既內地電話號碼喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我剛剛都睇到
有無jm知邊到開大陸電話號碼平?

子爵府

但只可以開二類或三類戶口,比較多限制喎

象牙宮

jkswoo 發表於 19-3-20 18:31
綁支付寶同微信支付的話點攪? 用銀行戶口實名要提供埋11位既內地電話號碼喎
...

所以開戶都要內地電話
放下自在

象牙宮

MerryMe 發表於 19-3-20 18:41
但只可以開二類或三類戶口,比較多限制喎

即係咩?
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-3-20 18:41
即係咩?

存款、轉賬、消費有限制囉
只有第一類戶口先無限制,你上人民銀行睇啦!
呢個policy 起碼已經有兩年

象牙宮

MerryMe 發表於 19-3-20 18:53
存款、轉賬、消費有限制囉
只有第一類戶口先無限制,你上人民銀行睇啦!
呢個policy 起碼已經有 ...

好confused, 到底開戶駛唔駛內地電話no? 幾個post都唔同
放下自在

珍珠宮

可能好多限制

子爵府

cattz288 發表於 19-3-20 18:55
好confused, 到底開戶駛唔駛內地電話no? 幾個post都唔同

無國內電話綁定,做唔到電子支付㗎
就算開到個戶口都無用

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆樓主:

正啊

象牙宮

MerryMe 發表於 19-3-20 19:01
無國內電話綁定,做唔到電子支付㗎
就算開到個戶口都無用

係囉
放下自在

首頁

尾頁

跳至