夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Thanks all

洋房

Leung.c9 發表於 19-3-20 16:31
Thanks all

Thanks

子爵府

Leung.c9 發表於 19-3-20 16:31
我地有一個三個月既囡。係臨生前我回娘家待產 因為我係娘家附近醫院生 生後係娘家坐月。11月回娘至依家3月 ...

佢應該本身都有野未放低或未定性, 咁小事就唔珍惜, 視婚姻為什麼? 視當時大家花時間攪的婚禮是party 嗎?

如果佢本心係咁, 遲早都出事. 夫妻的路會面對更多考驗的.

洋房

PTMCYS 發表於 19-3-20 16:37
佢應該本身都有野未放低或未定性, 咁小事就唔珍惜, 視婚姻為什麼? 視當時大家花時間攪的婚禮是party 嗎?
...

我可以點?真係到佢地傾傾下傾上床先安樂咩 話佢唔聽

子爵府

Leung.c9 發表於 19-3-20 16:57
我可以點?真係到佢地傾傾下傾上床先安樂咩 話佢唔聽

他戒子都放下, 擺明已經不重視妳, 妳先計清楚妳止蝕位, 再同佢認真講清楚, 如果無改變並唔係妳想要的, 離婚唔係一個差的選擇. 襯妳仍後生美麗, 唔好比人不公平, 甚至睇人面色做人, 如果成日吵架, 反而影響小朋友成長.

洋房

PTMCYS 發表於 19-3-20 17:02
他戒子都放下, 擺明已經不重視妳, 妳先計清楚妳止蝕位, 再同佢認真講清楚, 如果無改變並唔係妳想要的, 離 ...

我又未想去到分開,我自己都唔捨得,但又唔甘心佢繼續咁不瞅不睬,好矛盾。傾佢又逃避可以點。你話佢係咪唔愛我又唔係,我就真係唔知佢想點

大宅

好媽媽勳章

話唔到喇,佢要變你阻唔到。佢一定覺得你忽視左佢,唔關心佢......既借口俾自己搵人傾心事。
你照顧個女冇錯,但你要明白男人唔係咁諗,個女大家既,你要樣樣事要佢參予。你記住,個b係你個肚共同生活在一段時間,感覺係強烈既,但男人冇陀個b,佢地唔會幻想同個b既一切,生出黎佢地需要時間去培養感情。
原先有老婆有女但出世後變左自己孤獨一人,男人永遠經歷唔到寂寞考驗,你地雖然可以用wts聯絡,但婚姻系需要見面、關心對方。佢無所事事覺得寂寞咪嘗試搵人吹水囉,點知吹下吹下跌左落另一個問題開端都唔察覺,俾你發現後又自尊心作瑞,衰左又唔肯認自己錯,唯有選擇逃避唔面對。

洋房

babyhi 發表於 19-3-20 17:22
話唔到喇,佢要變你阻唔到。佢一定覺得你忽視左佢,唔關心佢......既借口俾自己搵人傾心事。
你照顧個女冇 ...

你講既所以野我都明,我都有諗過。但比你係我係會點做啊依家?前日發現佢又加返條女 我問佢佢無解釋一直無聯絡兩日 我應該唔出聲扮無事?定繼續追問佢?但我真係唔想比佢地再傾

瑪瑙宮

Leung.c9 發表於 19-3-20 17:32

我問佢佢無解釋一直無聯絡兩日
...

你重未搬返去同佢一齊住?

大宅

好媽媽勳章

一樣放工後睇b但我會返返去瞓,唔理佢掂唔掂你,倆公婆最大忌就係分開瞓冇溝通。男人好衰架,佢地唔會諗你有幾辛苦,永遠覺得自己付出最多、自己最辛苦,寂寞就搵人陪,唔會理後果。
如果以前關係好好,即代表今日佢心裡面有好多不滿。佢除戒指、轉頭相,推算應該準備開始或開始左一段新關係(希望我估錯)。
你刪除佢果個女人你識唔識?同事定網友?

洋房

Nancy20090615 發表於 19-3-20 17:51
你重未搬返去同佢一齊住?

未,因為我未返工,我想返工前陪多啲個女先

洋房

babyhi 發表於 19-3-20 17:54
一樣放工後睇b但我會返返去瞓,唔理佢掂唔掂你,倆公婆最大忌就係分開瞓冇溝通。男人好衰架,佢地唔會諗你 ...

女人係網上新識,傾了一兩個星期掛,我發現既時候佢地只係了解到一半。最心痛既係係我老公做主動

大宅

Leung.c9 發表於 19-3-20 18:00

點解唔可以你哋做父母一齊陪個女?

大宅

好媽媽勳章

Leung.c9 發表於 19-3-20 18:03
女人係網上新識,傾了一兩個星期掛,我發現既時候佢地只係了解到一半。最心痛既係係我老公做主動
...
佢悶佢覺得寂寞咪玩囉!開始左冇咁易完,只有越玩越小心。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Leung.c9 發表於 19-3-20 17:11
我又未想去到分開,我自己都唔捨得,但又唔甘心佢繼續咁不瞅不睬,好矛盾。傾佢又逃避可以點。你話佢係咪 ...

唔係叫你主動話分開。係驚佢主動講或兩邊維持住。
諗下盡快返去一齊生活又或者帶埋小朋友返去
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

Leung.c9 發表於 19-3-20 18:00

呢個時候我諗搞番掂個老公緊要過陪個女,個女咁細又有你媽照顧,唔會有咩事,佢大個都唔會記得你呢幾個月有冇陪佢,但老公而家真係關鍵時刻,關係冇咗就難追返,同樣,佢果邊開始咗就唔會咁易斷
我未做人亞媽唔理解亞媽嘅心有幾緊張個女,但如果你時間有限又喺個咁嘅時期,你要考慮吓有咩係追唔番

別墅

男人一開始有意慾去網上識女 你刪左佢又加番人其實佢有心郁郁 愈得唔到就愈好奇同貪新鮮。你只可以睇緊啲佢。
我自己當初太信佢俾佢有機會同人出街最後上埋床

洋房

Heisenberg 發表於 19-3-20 18:07
點解唔可以你哋做父母一齊陪個女?

佢要揾食,佢返完正職有時會接outjob,我明呢個唔係藉口,但佢唔揾我地真係食屎,但佢有一時間會抽時間睇女

洋房

babyhi 發表於 19-3-20 18:13
佢悶佢覺得寂寞咪玩囉!開始左冇咁易完,只有越玩越小心。

咁我乜都唔理?

洋房

crystal媽咪 發表於 19-3-20 18:14
唔係叫你主動話分開。係驚佢主動講或兩邊維持住。
諗下盡快返去一齊生活又或者帶埋小朋友返去
...

其實我攞緊個平衡 一星期我都兩邊走

首頁

尾頁

跳至