夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Leung.c9 發表於 19-3-20 19:52
忽略佢?唔知佢諗乜!佢日日多姿多彩 我唔係屋企佢反而仲開心。可能你話 我唔返屋企佢緊係出街啦,我返屋 ...

咪講咗囉,想補救就唔好講對錯。一分對錯就吵架啦。咁快唔記得?

侯爵府

畀面勳章

Leung.c9 發表於 19-3-20 19:52
忽略佢?唔知佢諗乜!佢日日多姿多彩 我唔係屋企佢反而仲開心。可能你話 我唔返屋企佢緊係出街啦,我返屋 ...

佢就係覺得出街開心過係屋企對住你先日日出去,你想修補嗎? 其實一開始就應該將個女接返屋企夜晚自己湊返,現在老公習慣自由,同你感情淡哂,個女又話唔肯跟你,兩頭唔到岸。如果你仲想挽救,首要現在維繫左同老公感情先,約佢去下街丶食下飯,慢慢接返個女回家,增加一家人既活動,否則再係咁個老公一定冇左。

翡翠宮

回覆樓主:

大佬,你生左個女佢連咖哩啡都不如,咁你叫佢點會想對住你 有老婆=無老婆,有家庭=無家庭

如果你為左啖氣吾出死力挽救,好快你可以24小時一至日對住個女

珍珠宮

jeremylui83 發表於 19-3-20 19:20
你都未有工返,就應該抱番個女返屋企住啦。。唔明點解你响娘家由十一月住到依家。。你老公係衰,但你都好有 ...

x2
唔明點解要一早去娘家待產,坐完月又唔返屋企
兩夫妻分開咗4個幾月,感情淡係必然

樓主你唔關心老公
老公自然出去搵人慰寂寥(我絕對唔係話佢合理,係指事出必有因)
玩到轉埋whatsapp頭像同唔戴結婚戒指,由此可見你老公對你好多不滿

見你回應好似未明自己忽略咗老公
男人唔同女人,佢地嘅生理結構同心態都唔同
屋企無飯開就出街食
男人無陀過b,要落手落腳湊過b先會慢慢同bb有聯繫同建立責任感

唔夠位....
待續

珍珠宮

秋天與楓葉 發表於 19-3-20 22:03
x2
唔明點解要一早去娘家侍產,坐完月又唔返屋企

樓主返娘家住專心湊b,但又話bb唔肯跟你返屋企
咁係娘家期間係你湊b定係婆婆湊b?特別係半夜時分邊個負責湊b?
一般嚟講你湊得多,bb自然認你係媽媽,你去邊bb有你係身邊就無問題

依加bb唔肯跟你,同老公關係又差,你有無反思過自己有咩需要改善?

好同意樓上所講,既然bb有婆婆湊,你就放心bb比婆婆照顧
你同老公好好傾吓,大家一齊修補關係

瑪瑙宮

大佬, 而家係你老公出問題, 唔係你个 B 出問題啊, 有你媽湊, 你使乜 24 小時响你媽度.

間中先番去睇老公, 比你係佢, 你覺得够關心够 warm 嗎屋企? 自己食自己瞓咁長時間, 女出世佢應該參與照顧, 又無, 點培養出感情. 你重唔返屋企坐鎮, 床都比人瞓埋重得.

子爵府

畀面勳章

Leung.c9 發表於 19-3-20 19:40
我有諗過抱個女返去 但個女唔肯跟我 喊到癲

Bb喊就係正常嘅,喊完就唔喊㗎啦。
你身為母親,連bb喊你都驚,你都畏縮,
你點做人母親?不要再同自己製造藉口了

子爵府

夫妻關係所有家庭關係中最重要,呢個關係好,其他關係自然好,宜家一定要搬返去同老公住,煮野俾佢食,幫下佢按摩,一齊睇電視,務求要佢情感上生活上都依賴你,培養感情,儲多d分先,有起事上來先有得扣。

至於囡囡,bb係會痴主要照顧者多d,但一個不變事實係:你係佢媽媽,俾多d耐性,日日都抱佢,同佢傾下偈,佢始終會痴媽媽,等你情況許可再接bb回家,你老公都要學做爸爸架。

男爵府

秋天與楓葉 發表於 19-3-20 22:03
x2
唔明點解要一早去娘家侍產,坐完月又唔返屋企

完全認同,衰老唔啱 , 但我睇落樓主責任大,夫妻分床瞓房已經唔好,仲要分開住,待產其實係自己屋企都可以,要生時搭的士就得,點解要搬返屋企,坐月我都覺得係自己屋企請陪月加媽媽過嚟其實就夠,冇乜必要長期走返外家,我都覺得樓主太有女萬事足,唔係好理個老公,家下緊要關頭,我覺得應該放低個女返去做返啲嘢箍住個老公先,試吓嗲下喊下融化佢,呢個時候問責有啲危險,睇佢轉頭像相,結婚戒指都除埋,好似好想向外走,樓主仲要唔認低威做返啲嘢,再遲啲返唔到轉頭,就真係日日攬住個囡啦,明白初做媽媽仔女會好上心,但仔女將來會大,到老伴緊要啲,真係相守到老嘅係個老公,唔係個囡,兩個人一齊有時唔能夠淨係講理同對錯,講愛先至可以行到老,本來關係唔錯可以係一個大好家庭,因為貪方便幾個月搞成咁,樓主快啲醒覺返去,親而家依然係小風波好好收拾殘局

大宅

好媽媽勳章

你嫁左喇,你自己已經有一個家,點解生b後仲要住娘家呢?作為你媽咪,你需要幫忙唔通佢可以同你say no ? 你話同老公傾好先過去瞓你媽咪就會相信你地有共識,如果佢知道你依家情況我相信佢都會要你返返自己屋企。
樓主你都識講你地以前關係好好。再諗深d,好係因為你地大家用心經營尼段關係得出黎既結果。今日關係變化係大家疏遠左對方,你唔好再覺得你老公應該點、應該明白你之類既事。男人事實唔會明我地女人,佢地同細路仔分別唔大,悶咪搵人玩囉、肚餓咪搵野食囉。每個出軌既人一開始未必真心想出軌,但開左個頭唔識收科而對方又唔迫佢做任何承諾就會繼續落去。
佢逃避你有機會佢大男人唔認衰,婚姻中一定有好多引誘,要長久除左大家去磨合仲要有好多風浪,只要大家肯面對一定行到落去。

瑪瑙宮

babyhi 發表於 19-3-21 10:22
你嫁左喇,你自己已經有一個家,點解生b後仲要住娘家呢?作為你媽咪,你需要幫忙唔通佢可以同你say no ? ...

樓主危機感真係太低, 以為憑生左个女就保得住家庭, 如果對住 d 話無要求的女人投懷送抱任摸任摷, 邊个男人頂得順? 佢頂唔順係賤架, 但心離左要收就難了, 婚戒都除埋好仆番去坐鎮喇, 重只投訴佢兩日無搵自己?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Leung.c9 發表於 19-3-20 18:00
未,因為我未返工,我想返工前陪多啲個女先

你個女已經有你阿媽照顧,你應該搬返去和老公重建返感情先啦

別墅

jeremylui83 發表於 19-3-20 19:20
你都未有工返,就應該抱番個女返屋企住啦。。唔明點解你响娘家由十一月住到依家。。你老公係衰,但你都好有 ...

講得岩 係你放生你老公先

大宅

回覆樓主:

樓主又會咁奇怪搬去阿媽嗰度住嘅

老婆唔喺屋企五個月妳老公梗係爽歪歪喇

應該係喺樓主第一日提議話搬去阿媽屋企住時個心已經興奮莫名yeah yeah yeah

首頁

尾頁

跳至