自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

今天同事講開呢幾天後生就猝死的生聞,有位已五十的同事已在街上心臟病發暈到一次,但而家仲不是太注重健康同飲食,但都冇事,反而咁健康又後生都咁,話死神要人死時,冇得避,你們相信嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 19-3-20 18:41
今天同事講開呢幾天後生就猝死的生聞,有位已五十的同事已在街上心臟病發暈到一次,但而家仲不是太注重健康 ...

信又點?

別墅

今天同事講開呢幾天後生就猝死的生聞,有位已五十的同事已在街上心臟病發暈到一次,但而家仲不是太注重健康 ...

rip
我吾知,但相信他現在難受極了
望到自已遺體,但返不到去,萬般不捨,十分痛苦,希望他放下好好上路

wcpcelia    發表於 19-3-21 10:09
tsung    發表於 19-3-21 06:28
Mnbvcxdsa    發表於 19-3-20 22:25

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我信架,,,好似我99咁,,80歲果陣試過自殺死唔去,,,舊年試過大病一場又冇事。不過佢依然日日夜夜話要死 我同老公都話,,閻羅王唔很收你都冇辦法喎

大宅

2018復活節勳章

信呀,好信!

侯爵府

我信。無得避。
但都會注意健康安全。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

信㗎!

伯爵府

信~~我覺得係整定,避都避唔到

珍珠宮

回覆樓主:

喺囉,即喺吃幾多穿幾多整定

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

信,所以珍惜眼前人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

回覆樓主:

信,識兩個就算好地地中年男,都無喇喇腦中風,兩個月內在醫院,比人又開腦又開喉嚟話救命,咁就去咗。又無喇喇有個胰臟癌,一年既輾轉醫療,都活不過去。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

都係計機會率,有d可以避,放工返工,唔搭42C,搭地鐵,會安全d,預到時間,但係撞正縱火就無得講,所以前者係避到,後者就真係意外中既意外

水晶宮

回覆樓主:

係命數,每人唔同,完就完不能比較長與短

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

仲有見曾華倩同佢個仔,就諗起佢個仔都游水,應該要check下,唔係黑心,係第一個反應,咁大運動量,中左唔知就大劑

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

為何猝死果d
通常有做開運動

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一切皆是命

lojo11    發表於 19-3-21 07:55
ying_mail    發表於 19-3-20 21:17

琥珀宮

諗起梅媽,上天要佢咁長命,仲要見住3個仔女走先過佢……

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

mandy952 發表於 19-3-20 19:35
諗起梅媽,上天要佢咁長命,仲要見住3個仔女走先過佢……

呢個真係唔到你唔信!
唯有諗,d女早死過佢,反而是種解脫

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oceandeepsea 發表於 19-3-20 19:23
都係計機會率,有d可以避,放工返工,唔搭42C,搭地鐵,會安全d,預到時間,但係撞正縱火就無得講,所以前 ...

係囉,唔通無啦啦行出馬路咩

身體呢d, 更加無理由攪到自己病架

首頁

尾頁

跳至